search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:28
MENU CLOSE

Miss Ολλανδία: Ποια είναι η τρανς γυναίκα που κέρδισε πρώτη φορά τον τίτλο (photos/video)

10.07.2023 10:32
OLLANDIA-KALLISTIA

Στις 8 Ιουλίου Rikkie Valerie Kollé έγραψε ιστορία στα ολλανδικά καλλιστεία καθώς έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κατέκτησε τον τίτλο.

Η νικήτρια είναι από την πόλη Μπρέντα και φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της queer  κοινότητας.

Η Rikkie Valerie Kollé θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία το επόμενο διάστημα στην 72η διοργάνωση για της Μις Υφήλιος 2023, η οποία θα διεξαχθεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

H νίκη της δεν συγκέντρωσε μόνο θετικά σχόλια αλλά και αρνητικά καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που δυσαρεστήθηκαν με τη νίκη του τρανς μοντέλου. Πολλοί έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν αρκετά «αρσενική» και το αποτέλεσμα άδικο για τις βιολογικές γυναίκες.

Τα αρνητικά σχόλια φαίνεται να μην την επηρεάζουν αφού το μοντέλο προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram στην οποία ευχαριστεί τους 25.000 ακολούθους της.

«Τα κατάφερα! Είναι εξωπραγματικό, αλλά μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου @missnederland 2023. Ήταν ένα εκπαιδευτικό και υπέροχο ταξίδι, η χρονιά μου δεν μπορεί να πάει στραβά. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Έκανα την κοινότητά μου περήφανη και έδειξα ότι όλα μπορούν να γίνουν. Και ναι, είμαι τρανς γυναίκα και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα. Το έκανα αυτό με τις δικές μου δυνάμεις και απόλαυσα κάθε στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές και όλους στην ομάδα της Μις Ολλανδία που με εμπιστεύτηκαν, αυτή είναι μόνο η αρχή. Αγαπημένες μου συναγωνίστριες φιναλίστ, κάναμε όλες ένα σόου, σας αγαπώ όλες, μου δώσατε τόση επιπλέον δύναμη. Και όπου κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη, θέλω να είμαι εκεί για εσάς και να είμαι το παράδειγμα που έλειψε και εμένα. Σε πολλές ακόμα περιπέτειες, ας ετοιμαστούμε για τη @missuniverse. Τόσο ενθουσιασμένη», έγραψε στο ποστ της.

Η ημερομηνία γέννησής της δεν έχει γίνει γνωστή όμως φέρεται να είναι 22 ετών. Μετά τη νίκη της ως Μις Ολλανδία 2023, είναι πλέον η πρώτη τρανσέξουαλ γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο και η δεύτερη εκπρόσωπος στα καλλιστεία Μις Υφήλιος μετά την Angela Ponce από την Ισπανία.

Σε συνέντευξή της στο World360News, η Kollé είχε μιλήσει για τη σημασία του να είσαι αληθινός. Είπε ακόμα ότι μέσα από τον νέο της ρόλο θέλει να διασφαλίσει ότι κανείς δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει κανενός είδους διάκριση επειδή είχε το θάρρος να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Άλλα τρανσέξουαλ μοντέλα που έχουν κερδίσει τίτλους σε διαγωνισμούς είναι R’Bonney Gabriel κέρδισε τη Μις Υφήλιος 2022 τον Μάρτιο του 2023 και η 19χρονη Brian Nguyen κέρδισε τον τίτλο Miss Greater Derry 2023.

Διαβάστε επίσης:

Χάρι Στάιλς: Τραυματίστηκε στο μάτι από αντικείμενο που πέταξε θαυμαστής σε συναλία του στη Βιέννη (video)

Ορέστης Χαλκιάς: «To Maestro “σκοτεινιάζει” στον δεύτερο κύκλο»

Απέργης για τη μητέρα του: «Τώρα μπορώ να της έχω γεμάτο το ψυγείο» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:27