search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:27
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συνεδρίαση της ΠΓ την Πέμπτη με θέμα τις Αυτοδιοικητικές – Στην Κεντρική Επιτροπή το χρονοδιάγραμμα

10.07.2023 21:26
syriza synedriasi887- new

Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η συζήτηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η οποία επικεντρώθηκε στην συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση του οργάνου την Πέμπτη. Αναφορά στο χρονοδιάγραμμα έγινε από τον Νίκο Παππά ο οποίος φάνηκε να προτείνει μια συμβιβαστική λύση ζητώντας να βρεθεί λύση “που να δίνει χρόνο, αλλά να μην πηγαίνει πολύ αργά”. Με την γραμμή της αναβολής της εκλογής προέδρου συντάχθηκε και ο Παύλος Πολάκης. Ευρεία συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα πάντως δεν έγινε, καθώς οι περισσότεροι έμειναν στην θέση ότι το θέμα δεν έχει νόημα να συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία, η οποία αποφάσισε ακριβώς μία εβδομάδα πριν και τόνισαν ότι το ζήτημα πλέον θα απασχολήσει την Κεντρική Επιτροπή.

Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Χρήστος Σπίρτζης διευκρίνισε ότι ο ίδιος προτείνει μεν εκλογές μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ωστόσο οι δύο προτάσεις διαφέρουν στο ότι ο Χρήστος Σπίρτζης μιλά για Διαρκές Συνέδριο και όχι Έκτακτο όπως ο κ. Τεμπονέρας, καθώς είναι χρονοβόρο.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η ανάληψη θέσης του εκπροσώπου Τύπου από τον Στέργιο Καλπάκη, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε τα καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου. Ο Στέργιος Καλπάκης πολιτικά προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ.

Επίσης, στην έναρξης της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε για την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής δουλειάς εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φάμελλος θα συναντηθεί αύριο το πρωί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, για το θέμα της ψήφου των Αποδήμων. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει τους τρεις άξονες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό. 

Τέλος, αύριο θα συνέλθει και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να αποφασίσει τη στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν εμπλέκω τον ρόλο μου με προσωπικές επιδιώξεις – Ο Τσίπρας είναι σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο» (Video)

Μητσοτάκης: Μπαράζ συναντήσεων στο Βίλνιους με Μακρόν, Σολτς, Ράμα – Την Τετάρτη το τετ α τετ με Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:27