Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ετοιμάσετε δροσιστικό σπιτικό παγωτό με το έντονα φρουτώδες άρωμα από τα ώριμα πεπόνια, που είναι τώρα στην εποχή τους.
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, με υψηλά λιπαρά
175 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
1 πολύ ώριμο πεπόνι (κατά προτίμηση με πορτοκαλί αρωματική σάρκα), καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
Χυμό από 1 λεμόνι
1.Βάλτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Αφήστε τα να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Βάλτε τα κομμάτια από το πεπόνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με το χυμό λεμονιού, χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, στη συνέχεια ρίξτε την κρέμα μέσα και χτυπήστε και πάλι καλά.
3. Αδειάστε το μίγμα μέσα σε παγωτομηχανή και θέστε το σε λειτουργία μέχρι να μισοπαγώσει και να αρχίσει να πήζει.
4. Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα ανθεκτικό τάπερ ή σε ειδικό δοχείο για την κατάψυξη και παγώστε το καλά.
5. Σερβίρετε σε μπολ παγωτού και απολαύστε!!!
Συμβουλή
Διαβάστε επίσης:
Πικάντικος καγιανάς με μελιτζάνες
Πορτοκαλόπιτα κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια και σταγόνες σοκολάτας
Μπαρμπούνια στον φούρνο, με σπιτικό πουρέ πατάτας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.