search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Καβούρι: Τα λεπτά της τραγωδίας – Οι διασώστες πάλεψαν να σώσουν τον 6χρονο

16.07.2023 12:37
EKAV

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μεγάλο Καβούρι, όταν 6χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Το παιδί απομακρύνθηκε από τους Ρομά γονείς του, που είχαν κατασκηνώσει στο δάσος πίσω από την ακτή. Βούτηξε στη θάλασσα. Κάποια στιγμή, άγνωστο πώς, το παιδί βρέθηκε ακίνητο ανάποδα στο νερό. Λουόμενοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ο ναυαγοσώστης που επιτηρούσε στην παραλία κολύμπησε μέχρι το σημείο και με τη βοήθεια των λουόμενων έβγαλε τον 6χρονο.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα και μέσα σε οκτώ λεπτά από την κλήση στο 166 (18:09) ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα του Τμήματος Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης έφτασαν στην περιοχή «Τρύπια Βάρκα».

Άμεσα αποφασίστηκε η διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 16 λεπτά, με τους διασώστες να δίνουν μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια να το επαναφέρουν με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

«Το παιδί ήταν ήδη νεκρό»

Ο αδελφός του ναυαγοσώστη που εντόπισε τον άτυχο 6χρονο, είπε πως όταν το παιδί βγήκε από το νερό είχε σχεδόν καταλήξει παρά τη μάχη που δόθηκε. Προσπάθησαν να το επαναφέρουν με απινιδωτή. Μάλιστα, εκείνοι ήταν που κάλεσαν το ΕΚΑΒ μιας και οι γονείς, όπως και οι συγγενείς του 6χρονου δεν είχαν αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

«Γύρω στις 6.10 το απόγευμα είδε τους λουόμενους να φωνάζουν για ένα παιδί στη θάλασσα. Κλήθηκε ο απογευματινός ναυαγοσώστης να συνδράμει για την ανάσυρση ενός παιδιού. Το ανέσυρε από τη θάλασσα. Ήταν αναίσθητο, έγινε αμέσως ότι ορίζεται από το πρωτόκολλο, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, μετά τοποθετήθηκε και ο απινιδωτής ο οποίος έδειξε ασυστολία καρδιάς που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό», ανέφερε ο ναυαγοσώστης της πρωινής βάρδιας.

«Ήταν στην παραλία και δύο γιατροί οι οποίοι συνέδραμαν στο ναυαγοσώστη και μια νοσηλεύτρια. Δυστυχώς, παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το παιδί δεν εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σητεία: Συναγερμός για 60χρονο αγνοούμενο σε φαράγγι

Ξεχύθηκαν στις παραλίες από νωρίς και σήμερα οι Αθηναίοι (Video)

Ακρόπολη: Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας λόγω υποχώρησης του καύσωνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34