search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:27
MENU CLOSE

Εφιαλτική πρόβλεψη Ζερεφού: «Aν δεν κάνουμε κάτι θα έχουμε έναν καύσωνα κάθε 10 ημέρες»

22.07.2023 16:07
kafswnas

Εφιαλτικές προβλέψεις για τον καύσωνα έκανε ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας και γενικός γραμματέας της Ακαδημίας ΑΘηνών, Χρήστος Ζερεφός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο καθηγητής επισήμανε πως δεν σημειώνονται μόνο στη χώρα μας υψηλές θερμοκρασίεςαλλά και στην Κίνα, στην οποία η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου αυτόν τον Ιούλιο, τονίζοντας πως «άν δεν ακολουθήσουμε τις υποδείξεις της συμφωνίας του Παρισιού, από το 2050 και έπειτα θα εισέλθουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή, βιώνοντας καύσωνα κάθε εβδομάδα».

«Το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα», σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό, «θα υπερβεί τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα μέγεθος εξαιρετικά δυσμενές για τη χώρα μας», ανέφερε.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι το «παγκόσμιο κόστος της κλιματικής αλλαγής», αν «ο κόσμος δεν κάνει τίποτα, το 2100, θα φτάσει να μοιάζει σαν εκατό φορές πανδημίας covid».

Ο Χρήστος Ζερεφός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνουυ για το κλίμα καθώς όσα προβλέπονταν να γίνουν συμβαίνουν πλέον μέσα σε 40 χρόνια ενώ στο παρελθόν τα ακραία φαινόμενα γινόντουσαν σε χιλιάδες χρόνια.

«Υπάρχει το πρόβλημα και δεν είναι fake news όσα λέμε οι μετεωρολόγοι», επισήμανε, στέλνοντας μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες.

Ερωτώμενος για την εκδήλωση των πυρκαγιών και πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε το μείζων αυτό ζήτημα, ο καθηγητής ανέφερε ότι όσοι κάνουν εργασίες εν μέσω καύσωνα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, χαρακτηρίζοντας απαραίτητο τον καθαρισμό της μάζας των κλαδιών και σορών από δέντρα.

«Θα πρέπει τα πρόστιμα να αυστηροποιηθούν. Υπάρχουν νόμοι αλλά δεν εφαρμόζονται, αυτό είναι το πρόβλημα που έχει η χώρα μας», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο πατέρας του 3χρονου που κινδύνευσε να πνιγεί

Βοιωτία: Φωτιά τώρα σε δασική έκταση – Σηκώθηκαν εναέρια

Κρήτη: Από την εκκλησία στα… κρατητήρια o γαμπρός – Τραυματίστηκε 87χρονος από μπαλωθιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06