search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:52
MENU CLOSE

Διακοπές: Οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί – Γιατί είναι στην κορυφή η Ισλανδία (Video/Photos)

24.07.2023 12:05
islandia_big

Η Ισλανδία φιγουράρει πρώτη στον Παγκόσμιο Κατάλογο Ειρήνης, του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θεωρείται η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου.

Κι αυτό το μέρος του πλανήτη είναι γεμάτο θαύματα της φύσης, ικανά να προσελκύσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Οι δέκα ασφαλέστερες χώρες του κόσμου για διακοπές

Κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Κατάλογος Ειρήνης συντάσσεται με βάση την ανάλυση στοιχείων από όλες τις χώρες του κόσμου και συνυπολογίζονται τα βίαια εγκλήματα, η τρομοκρατία, η εμπλοκή σε διεθνείς συρράξεις, η κοινωνική ασφάλεια και οι κίνδυνοι.

Και στον φετινό κατάλογο, για 17η χρονιά στην συνέχεια, η Ισλανδία βρίσκεται στην κορυφή, αφού τα εγκλήματα είναι σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα και η αντικοινωνική συμπεριφορά εξαιρετικά περιορισμένη.

Οι δέκα ασφαλέστερες χώρες του κόσμου είναι:

  1. Ισλανδία
  2. Δανία
  3. Ιρλανδία
  4. Νέα Ζηλανδία
  5. Αυστρία
  6. Σιγκαπούρη
  7. Πορτογαλία
  8. Σλοβενία
  9. Ιαπωνία
  10. Ελβετία

Ο παράδεισος της Ισλανδίας

Η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου κατοικείται από ανθρώπους που έχουν μια πολύ ισχυρή σχέση με την φύση, ιδιαίτερα με τον ωκεανό, και το εντυπωσιακό ανάγλυφο του εδάφους. Κι αυτή η χώρα υπόσχεται μια σειρά από θαύματα της φύσης που κάνουν τον επισκέπτη να μένει με το στόμα ανοιχτό: ένα ανάγλυφο που το διαμορφώνουν τα ποτάμια, τα πεδία της λάβας που ξεχύνεται από τα ηφαίστεια του νησιού και τα άγριας ομορφιάς βουνά.

Σύμφωνα με το Tripadvisor ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στην Ισλανδία είναι η Παραλία με την Μαύρη Άμμο, όπου ο ορίζοντας μοιάζει να ξεπηδά μέσα από την καυτή λάβα, που κάνει το έδαφος να λάμπει όταν πέφτει ο ήλιος.

«Είναι μια καταπληκτική και ιδιαίτερη παραλία. Οι λόφοι, οι θαλασσοσπηλιές με τις στήλες από βασάλτη και τις εναλλαγές στην εικόνα είναι μαγευτικοί», έγραψε ένας επισκέπτης.

Πολλοί τουρίστες προτιμούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο και να κάνουν την περιμετρική οδό Ring Road Route One, που προσφέρει μία καταπληκτική δυνατότητα να δεις τους παγετώνες, τους καταρράκτες και τις δαντελωτές ακρογιαλιές που εναλλάσσονται. Για να διανύσεις αυτή την περιμετρική οδό χρειάζονται δύο εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ο επισκέπτης μπορεί να αντιληφθεί το ασύλληπτης ομορφιάς τοπίο, που σε κάποια σημεία μοιάζει απόκοσμο, με τις θερμοπηγές και τα ηφαίστεια να το χαρακτηρίζουν.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες εξερράγη το ηφαίστειο Φαγρανταλσφιάλ, κοντά στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, το οποίο έγινε αμέσως ένα αξιοθέατο, με εκατοντάδες ανθρώπους να σπεύδουν στις πλαγιές για να καταγράψουν την λάβα που βγαίνει από τα σπλάχνα του βουνού.

Τα ηφαίστεια και η έντονη τεκτονική δραστηριότητα έχουν ευλογήσει την Ισλανδία με φυσικά σπα, που ενδείκνυνται για όποιον θέλει να χαλαρώσει απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο.

Οπουδήποτε κι αν βρίσκεται κάποιος στο νησί, είτε στους δρόμους του Ρέικιαβικ, είτε στους πρόποδες του βουνού Γκρουνταρφγιόρουρ, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δεις την νύχτα να φωτίζεται από το βόρειο σέλας.

Κάτι άλλο που μένει αξέχαστο στον επισκέπτη είναι το φαγητό της Ισλανδίας, με τα πιάτα να χαρακτηρίζονται από τα έντονα αρώματα και το «πάντρεμα» υλικών που φαίνονται αταίριαστα. Λόγω της θέσης του νησιού και του ιδιαίτερου περιβάλλοντος, οι Ισλανδοί έχουν γίνει πολύ δημιουργικοί και έχουν μάθει να παίρνουν όσα περισσότερα μπορούν από τις τροφές που τους δίνει η θάλασσα, τις οποίες συνδυάζουν με λιγοστά λαχανικά και άφθονο χυμό τουρσί. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα όπως η σούπα Kjötsúpa, με αρνίσιο κρέας, πατάτες και κρεμμύδια, αλλά και το στιφάδο ψάρι, που λέγεται Plokkfiskur.

Η ισλανδική γαστρονομία δεν έχει τις … περγαμηνές της ιταλικής ή της γαλλικής κουζίνας, αλλά όποιος επισκεφτεί το νησί έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους γευστικούς ορίζοντες.

Photos By Pixabay

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Έντεκα νεκροί από κατάρρευση οροφής σχολικού γυμναστηρίου (videos)

Εκλογές στην Ισπανία: Πύρρειος νίκη του Λαϊκού Κόμματος – Προς αναζήτηση συμμαχιών για να αποφευχθούν νέες κάλπες

Η μόδα σκοτώνει τη Γη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:46