search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:46
MENU CLOSE

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ελληνοκαναδοί πλήρωσαν ακριβά την… επιχείρηση διάσωσής τους

24.07.2023 20:25
ΕΡΤ
ΕΡΤ

Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον καθένα από τους δύο 25χρονους Ελληνοκαναδούς, για τους οποίους στήθηκε τεράστια επιχείρηση διάσωσης, την Κυριακή, στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Σε αυτή συμμετείχαν ελικόπτερο Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της ΕΜΑΚ Κρήτης προκειμένου να απεγκλωβιστούν από δύσβατο σημείο στο φαράγγι.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2022 παρ.4, που αφορά σε παραβάσεις των απαγορεύσεων διέλευσης σε φαράγγια, δάση κλπ, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί αγνόησαν την απαγόρευση διέλευσης λόγω του καύσωνα και ξεκίνησαν το Σάββατο μια επικίνδυνη πεζοπορία, παρακάμπτοντας το κανονικό μονοπάτι από το Ξυλόσκαλο προς το φαράγγι, ακολουθώντας το μονοπάτι προς Γκίγκιλο, δεδομένης της απαγόρευσης.

Κάποια στιγμή θέλησαν να βγουν από μονοπάτι και να κατέβουν προκειμένου να δουν, όπως είπαν, το ποτάμι, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Πτώση της θερμοκρασίας με… 40άρια – Πότε παίρνει ξανά την ανηφόρα ο υδράργυρος

Φωτιά στη Ρόδο: Η ανυπολόγιστη καταστροφή στο Κιοτάρι μέσα από drone του BBC

Κέρκυρα: Δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Άνω Περίθεια και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:44