search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:35
MENU CLOSE

Πράσινες πιπεριές γεμιστές, από την Πόλη, με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες

26.07.2023 06:17
gemistespiperies2

Μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές για καλοκαιρινό γεύμα, ελαφρύ και πεντανόστιμο, με αρωματικές πιπεριές γεμιστές με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες, όπως τις έφτιαχναν στην Πόλη.

Καταναλώστε τις χλιαρές σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα καλύτερα, παγώστε τις για λίγες ώρες στο ψυγείο ώστε να τις απολαύσετε δροσερές και να βελτιώσετε τη γεύση τους.

Υλικά για τη Συνταγή

12-13 πιπεριές πράσινες

1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σοτάρισμα

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Χυμό από ½ λεμόνι (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1-2 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό

1-2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι σπόρο

1-2 κουταλιά της σούπας σταφίδες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι νερό ζεστό + λίγο επιπλέον, αν χρειαστεί

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό. Στραγγίστε το καλά και αφήστε το στην άκρη.

2. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Βάλτε το κουκουνάρι, συνεχίστε το σοτάρισμα και προσθέστε τις σταφίδες και το στραγγισμένο ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό.

4. Συμπληρώστε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά (εκτός από το μπαχάρι και την κανέλα, που θα τα ρίξετε μόλις κατεβάσετε το σκεύος από τη φωτιά) και λίγο ζεστό νερό και βράστε για 4-5 λεπτά μέχρι να μειωθεί λίγο το ζουμί και το ρύζι να αρχίσει να απορροφά. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίξτε το λεμόνι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατίστε και αφήστε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει λίγο και να πήξει.

5. Στο μεταξύ πλύντε τις πιπεριές και κόψτε στο πάνω μέρος που είναι το κοτσανάκι τους, ένα μικρό καπάκι. Αφαιρέστε τα σπόρια τους και καθαρίστε τις και εσωτερικά. Αραδιάστε τις σε ένα ταψί που να τις χωράει ίσα – ίσα και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο  C.

6. Γεμίστε τις με ένα κουτάλι, χωρίς να πιέσετε τη γέμιση και αφήνοντας ένα μικρό κενό επάνω, ώστε να μην ξεχειλίσουν όταν φουσκώσει το ρύζι. Σκεπάστε με τα κοτσανάκια που κόψατε.

7. Συμπληρώστε με ζεστό νερό στο ταψί ώστε να είναι λίγο χαμηλότερα από το μέσο των πιπεριών, περιχύστε με το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ψήστε τις για 50 λεπτά με 1 ώρα , ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες θέλετε τις πιπεριές. Στα 50 λεπτά περιχύστε με λίγο από το ζουμί του ταψιού και συνεχίστε για 10 λεπτά στους 190ο C στο γκρίλ του φούρνου, αν επιθυμείτε, για να καψαλιστούν ελαφρά από πάνω.

8. Αφήστε τις να κρυώσουν, ή ακόμα καλύτερα παγώστε τις στο ψυγείο για να βελτιώσετε τη γεύση τους.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό ρυζόγαλο, η απογείωση της παράδοσης

Ξεσκέπαστη ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα

Κρεμώδες και εντυπωσιακό ζελέ με όψη μωσαϊκού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:34