search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Ρωσία: Επίθεση από ουκρανικά drones στη Μόσχα – Ένας τραυματίας

30.07.2023 09:40
mosxa1

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται αξιωματούχους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως ουκρανικό drone καταστράφηκε στον αέρα πάνω από την περιοχή Οντιντσόβο και πως άλλα δύο συνετρίβησαν στη Μόσχα, σύμφωνα με το TASS.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από έκρηξη σε ένα κτίριο, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο της υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας ανέστειλε για λίγο τη λειτουργία του η οποία έχει πλέον αποκατασταθεί.

Ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε νωρίτερα πως οι προσόψεις δύο κτιρίων γραφείων υπέστησαν ελαφρές ζημιές όμως δεν υπήρχαν απώλειες, σύμφωνα πάντα με το TASS.

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια.

Η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προβεί σε σκληρά αντίποινα εναντίον της Ουκρανίας αφού δύο drones προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια στη Μόσχα, με το ένα πλήγμα να σημειώνεται κοντά στο κτίριο όπου ο στρατός πραγματοποιεί ενημερώσεις για αυτό που η Ρωσία αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρησή” της στην Ουκρανία.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ είχε πει τότε πως θα ακολουθούσαν και άλλες επιθέσεις με drones.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Συντριβή αεροσκάφους – Τουλάχιστον 6 οι νεκροί

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Δύσκολη η εκεχειρία με την Ουκρανία όταν ο στρατός της επιτίθεται»

Κολομβία: Χειροπέδες στον γιο του προέδρου Πέτρο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος – Τον «έδωσε» η πρώην σύζυγός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:36