search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:12
MENU CLOSE

Έλενα Ακρίτα: Ερώτηση για τους πυροσβέστες από τη Ρόδο που κοιμήθηκαν στο πάτωμα του πλοίου

02.08.2023 14:34
elena akrita

Ερώτηση για τις εικόνες ντροπής και την ταλαιπωρία των πυροσβεστών που, αφού έδωσαν δεκαήμερη μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, επέστρεψαν στην Αθήνα με πλοίο κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις εικόνες ντροπής, όπως χαρακτήρισε ο ΓΓ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν δεκάδες πυροσβέστες να κοιμούνται στο κατάστρωμα του πλοίου, στο ταξίδι της επιστροφής τους από τη Ρόδο στην Αθήνα, η Έλενα Ακρίτα κατέθεσε ερώτηση ασκώντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η κ. Ακρίτα, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο αρμόδιος υπουργός δεν μερίμνησαν για ένα αξιοπρεπές ταξίδι επιστροφής των ηρωικών πυροσβεστών της Ρόδου και μάλιστα αφού είχαν δώσει πολυήμερη μάχη με τις φλόγες.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε:

«Αγανακτισμένοι οι πολίτες είδαν εικόνες ντροπής με τους εξαντλημένους πυροσβέστες να κοιμούνται στο πάτωμα, τα τραπέζια και τις καρέκλες του πλοίου, κατά το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής τους από τη Ρόδο στην Αθήνα

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες ταξιδιού για τους ανθρώπους που δέκα μέρες τώρα έδωσαν μάχη με τις φωτιές.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ερωτάται:

Για ποιο λόγο δεν μερίμνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξασφαλίσουν καμπίνες για τους ήρωες πυροσβέστες μας;

Για ποιο λόγο δεν διατέθηκαν οι πόροι, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν ένα άνετο ταξίδι επιστροφής, σε αεροπορική πτήση ή τουλάχιστον σε καμπίνα στο πλοίο;»

Διαβάστε επίσης:

Σπυρόπουλος: «Δεν ενόχλησαν τον κ. Μητσοτάκη οι διαχειριστικές αποτυχίες του κ. Πατούλη – Του είχε εξάλλου δώσει το χρίσμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τον Χαράλαμπο Αθανασίου η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:11