search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:48
MENU CLOSE

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παραδέχεται αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και «παρακολουθεί στενά την υπόθεση»

03.08.2023 19:27
plia taxidia- new

Την παραδοχή ότι υπάρχει «φαινόμενο αύξησης τιμών» έκανε η Επιτροπή ανταγωνισμού, ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο και ενώ το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση σύρθηκε σε «διαπραγματεύσεις» με τους ακτοπλόους που κατέληξαν σε μικρές εκπτώσεις, κυρίως για οικογενειακά πακέτα εισιτηρίων.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη για τις κατακόρυφες αυξήσεις του κόστους ακτοπλοϊκών μεταφορών που παρατηρείται στην τρέχουσα τουριστική σεζόν κι ιδίως των εισιτηρίων της γραμμής Πειραιάς-Ικαρία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει ότι παρακολουθεί στενά και καθημερινά την αγορά για τυχόν ενδείξεις εναρμονισμένων πρακτικών ή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Προσθέτει δε σε άλλο σημείο πως «θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι αυξήσεις αυτές οφείλονται κυρίως σε διεθνείς τάσεις τιμών, οπότε οι δυνατότητες της ΕΑ να δράσει από μόνη της είναι περιορισμένες, ή είναι αποτέλεσμα αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών είτε μέσω οριζόντιων ή κάθετων συμπράξεων είτε μέσω της μονομερούς επιβολής τους από επιχειρήσεις που κατέχουν δεσπόζουσα θέση στις σχετικές αγορές».

Παράλληλα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι έχει αναπτύξει διαδραστική χαρτογραφική απεικόνιση της κατάστασης ανταγωνισμού των ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να διερευνήσει και να αποτρέψει τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά με δεδομένα του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε φωτιά κοντά σε σπίτια στο Φίλυρο (Photos – Video)

Κτηματολόγιο: Μετά τις ουρές…έρχεται νέα πλατφόρμα που θα δίνει ψηφιακά προτεραιότητα στον πολίτη

Ρόδος: Αναβλήθηκε η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη – Τι έδειξε η νεκροψία για τα αίτια θανάτου του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:47