search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Κτηματολόγιο: Μετά τις ουρές…έρχεται νέα πλατφόρμα που θα δίνει ψηφιακά προτεραιότητα στον πολίτη

03.08.2023 18:48
OURES

Μετά τις ουρές στο Κτηματολόγιο Αθηνών που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά στον πολίτη βρίσκεται στα…σκαριά. Τι ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Μέσω αυτής της νέας πλατφόρμας ο πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί από το κινητό του τηλέφωνο την προτεραιότητά του, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Στα σκαριά η νέα πλατφόρμα

Η πλατφόρμα είναι σε στάδιο δοκιμών και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα είναι έτοιμη. Μέχρι τότε…από ότι φαίνεται ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να περιμένει σε ατελείωτες ουρές για να εξυπηρετηθεί καθώς δεν έχουν ψηφιοποηθεί όλες οι υπηρεσίες.

Από τις 25 Ιουλίου πάντως υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αιχμές κατά δικηγόρων και συμβολαιογράφων: «Xρειάζεται η σωστή συνεργασία τους»

Παράλληλα, το υπουργείο αφήνει αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, κατά των δικηγορικών και συμβολαιογραφικών συλλόγων, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται η σωστή συνεργασία τους, προκειμένου να διευκολυνθούν έτι περαιτέρω οι πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «Ανω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια» και τονίζει ότι «με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική».

«Στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων» υπογραμμίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση δεν δίνουν εξηγήσεις γιατί οι πολίτες αναγκάζονται να υποστούν τόσο μεγάλη ταλαιπωρία για τη μεταβίβαση ακινήτων, που βρίσκονται ήδη στις δηλώσεις Ε9 τους, έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου και είναι και ρυθμισμένα.

Όπως φαίνεται, για να εκδώσει κάποιος ένα πιστοποιητικό θα πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής, που ξεπερνά ακόμα και τις… δώδεκα ώρες.

Το ktimatologio.gov.gr πάντως λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο topontiki.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Αναβλήθηκε η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη – Τι έδειξε η νεκροψία για τα αίτια θανάτου του

Βαρνάβας: Έπεσε ολόκληρη η ψευδοροφή σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου

Ύδρα: Οργή για την κακοποίηση γαϊδουριών και αλόγων – Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:27