search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:48
MENU CLOSE

Βαρνάβας: Έπεσε ολόκληρη η ψευδοροφή σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου

03.08.2023 18:05
PSEUDOROFE

Κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή σε σχολείο στον Βαρνάβα και οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, «Ευτύχημα» αποτελεί το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν κλείσει διότι είναι πιθανό να θρηνούσαμε θύματα. Τι αναφέρει ο δήμος Μαραθώνα.

Το επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Βαρνάβα, σύμφωνα με το 902.gr Την κατάρρευση διαπίστωσε η διευθύντρια που πήγε σήμερα στο σχολείο. Έπεσε ολόκληρη η ψευδοροφή στην αίθουσα της ΣΤ’ Τάξης!

Σημειώνεται ότι η ψευδοροφή είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη και για πολλούς μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μάθημα κάτω από αυτήν, κάτι που σημαίνει πως μόνο από καθαρή σύμπτωση δεν έγινε ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όταν κατέρρευσε η ψευδοροφή της ΣΤ’2 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, στη διάρκεια μαθημάτων, ευτυχώς όμως σε ώρα διαλείμματος.

Επίσης, αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και τον Απρίλιο του 2023 στον Βόλο. Μέρος της οροφής στην ΣΤ’ τάξη του 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου είχε καταρρεύσει χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος δάσκαλος ή μαθητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, το κομμάτι της οροφής είχε πέσει λίγο πριν τα παιδιά μπουν στην αίθουσα από το τελευταίο διάλειμμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πάντως ο Δήμος Μαραθώνα αναφέρεται:

Στα πλαίσια του έργου που εκτελείται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα, σημειώθηκε πτώση ψευδοροφής σε μια αίθουσα.

Άμεσα οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες μαζί με τον ανάδοχο ξεκίνησαν ενδελεχή έλεγχο όλων των κατασκευών του έργου, για να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα και ασφάλεια των εγκαταστάσεων πριν τη νέα σχολική χρονιά.

Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για τα σχολεία των παιδιών μας και θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες.

Επίσης, στο σχολείο στον Βαρνάβα βρέθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαραθώνα, Σπύρος Ηλίας, μετά από πρωτοβουλία του οποίου κλήθηκε η Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός. Αυτή την ώρα η αρμόδια υπηρεσία του δήμου πραγματοποιεί αυτοψία για να διαπιστώσει τους λόγους της κατάρρευσης.

Σε σχόλιό του ο Σπύρος Ηλίας σημειώνει:

«Εγκληματίες!!!

Παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας.

Αυτή είναι αίθουσα τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα…

Για πόσο ακόμα θα παίζουν με τις ζωές μας;

Για πόσο ακόμα θα πηγαίνουμε και όπου βγει;

Χθες ήταν τα Τέμπη, σήμερα από τύχη δεν ξαναθρηνούμε …

Όλα αυτά έχουν αίτια, αγαπητοί συνδημότες, καθώς έχουν διαλύσει τεχνικές υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς (ΟΣΚ) και έχουν δοθεί βορά όλα στην ελεύθερη αγορά με μόνο κριτήριο το κέρδος!!!».

Διαβάστε επίσης:

Ιός Δυτικού Νείλου: Οι 8 περιοχές με κρούσματα – «Μέσα Αυγούστου η κορύφωση» (video)

Λάρισα: Επιχειρηματίας ξυλοκόπησε η σύζυγό του και την έστειλε στο νοσοκομείο επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Κτηματολόγιο Αθηνών: Σχηματίζουν ουρές από τη νύχτα για ένα χαρτάκι – Οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:46