search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:45
MENU CLOSE

Ιός Δυτικού Νείλου: Οι 8 περιοχές με κρούσματα – «Μέσα Αυγούστου η κορύφωση» (video)

03.08.2023 15:28
ios-ditikou-neilou_0308_1460-820_new
credit: AP

Σε οκτώ περιοχές της χώρας έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Τα κρούσματα εντοπίζονται σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες ΛάρισαςΗμαθίαςΠέλλαςΣερρώνΚαρδίτσαςΚαβάλας και θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα.

«Μέσα Αυγούστου η κορύφωση»

«Είναι αναμενόμενο αυτή την περίοδο να υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Από την εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια αναμένουμε την κορύφωση να συμβαίνει περίπου στα μέσα Αυγούστου», είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Κ. Δημήτρης Παρασκευής. 

Επίσης, ανέφερε ότι τα πιο ευπαθή άτομα είναι τα ανοσοκατασταλμένα, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια νοσήματα.

«Να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα»

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά έχει σημασία να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να χρησιμοποιούμε κατάλληλες σίτες προστασίας. Αν τυχόν έχουμε κήπους, να προσέχουμε ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα και να χρησιμοποιούμε, σε τυχόν αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ειδικές σίτες έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφορία των κουνουπιών, των διαβιβαστών που μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του νοσήματος. Γενικά για τον γενικό πληθυσμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα».

Τα συμπτώματα

Ως προς τα συμπτώματα, ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι σε ένα μικρό ποσοστό περίπου 20%, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως πυρετόςκόπωσηδιάρροιες. «Βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν όλα τα συμπτώματα αλλά κάποια από αυτά. Αν τυχόν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με εκτροπή φορτηγού – Εγκλωβισμένος ο οδηγός (Video)

Τέσσερις παραλίες κοντά στην Αττική με κρυστάλλινα νερά

Εύβοια: Το φίδι-παραθεριστής που έχει γίνει viral – Απολαμβάνει τις… διακοπές του στην παραλία του Αλμυροποτάμου (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:39