ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 03:01
MENU CLOSE

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

05.08.2023 00:39

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, ο ένας από στρατιώτες και ο δεύτερος από εποίκους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο ισραηλινός στρατός, που ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Το πρωί, το υπουργείο ανέφερε ότι ο 18χρονος Μαχμούντ Άμπου Σάαν «σκοτώθηκε από σφαίρες του κατακτητή (σ.σ. Ισραήλ) στην Τουλκαρέμ», στη βορειοδυτική Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια μιας περιπολίες «ύποπτοι εκτόξευσαν εκρηκτικά και πέτρες εναντίον των στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν με πραγματικές σφαίρες».

«Ένας στόχος επλήγη», πρόσθεσε ο στρατός, διευκρινίζοντας ότι κανείς από τους στρατιώτες δεν τραυματίστηκε.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν το απόγευμα στην κηδεία του Μαχμούντ Άμπου Σάαν, μεταφέροντας τη σορό του στους δρόμους της πόλης πριν από τον ενταφιασμό του.

Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 207 Παλαιστίνιοι, 27 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί σε ταραχές που συνδέονται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράκ Ομπάμα: Έκλεισε τα 62 – Η τρυφερή ανάρτηση από τη Μισέλ

Τραμπ: Δηλώνει αθώος για άλλες τρεις κατηγορίες – Αφορούν στα απόρρητα έγγραφα που κρατούσε στο σπίτι του

Πραξικόπημα στον Νίγηρα: Σχέδιο για πιθανή στρατιωτική επέμβαση

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 02:59
Exit mobile version