search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:20
MENU CLOSE

Λευκάδα: Βίντεο από τη διάσωση πέντε τουριστών στο Κάθισμα

09.08.2023 14:55
limeniko_0908_1460-820_new

Το Λιμενικό εδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης πέντε τουριστών στην παραλία Κάθισμα της Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες (μία τετραμελής οικογένεια και ο οδηγός της) επέβαιναν σε κανό-καγιάκ και δεν μπορούσαν να βγουν στην ακτή λόγω των κυμάτων και των ισχυρών ανέμων.

Το Λιμενικό προχώρησε και σε μία σύλληψη, του οδηγού της ομάδας, ο οποίος είχε εκμισθώσει τα κανό με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς να έχει έγκριση εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε ισχύ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λμενικού:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από τον επόπτη ναυαγοσωστών περιοχής Λευκάδας, ότι στην παραλία “ΚΑΘΙΣΜΑ” ν. Λευκάδας, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 BF), τέσσερα με πέντε κανό – καγιάκ βρίσκονται περίπου 400 μέτρα από την ακτή και αδυνατούν να επιστρέψου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά.

Πέντε (05) άτομα περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., μία τετραμελή οικογένεια αλλοδαπών και ο αλλοδαπός οδηγός της ομάδας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Λευκάδας.

Κατά την διερεύνηση από το Λιμεναρχείο Λευκάδας διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός οδηγός είχε εκμισθώσει τα κανό με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς να έχει έγκριση εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε ισχύ.

Από την οικεία Λιμενική που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ., ενώ του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Παράνομες υιοθεσίες βρεφών, εμπορία ανθρώπων, αθέμιτα κέρδη και ναρκωτικά η δράση του κυκλώματος

Φωτιά στην Κάρυστο: Υπό μερικό έλεγχο – Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις παραθεριστικές κατοικίες (Photo)

Μεσολόγγι: Πατέρας άφησε την 4χρονη κόρη του στο αυτοκίνητο και πήγε σούπερ μάρκετ – Την απεγκλώβισε η αστυνομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07