search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:15
MENU CLOSE

Φωτιές στη Χαβάη: Tουλάχιστον 6 νεκροί – 2000 σε καταφύγια

10.08.2023 01:15
Untitled design – 2023-08-10T013109.857
AP

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Μάουι της Χαβάης, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, τρεις από αυτούς έφεραν εγκαύματα. Παράλληλα, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται, καθώς εισέπνευσε καπνό.
Πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί και αρκετά εξ αυτών κάηκαν ολοσχερώς, δήλωσε ο Μπίσεν. Όπως είπε, οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Δραματική κατάσταση: Έτρεχαν στη θάλασσα να σωθούν

Σύμφωνα με τον Μπίσεν, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καταφύγια στο Μάουι.
Η κατάσταση στο Μάουι είναι δραματική, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καίγοντας σπίτια και καταστήματα. Τουρίστες και κάτοικοι έτρεχαν στη θάλασσα για να σωθούν.

H ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε 12 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λαχέινα, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στο Μάουι. «Όλα τα σκάφη στο λιμάνι της Λαχέινα κάηκαν… Μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από πολεμική ταινία» είπε η Κρίσι Λόβιτ, που βρίσκεται στην περιοχή.

Τα νοσοκομεία του νησιού έχουν κατακλυστεί από εγκαυματίες και ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω εισπνοής καπνού.

Διαβάστε επίσης:

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Η Bild κάνει δώρο μια εβδομάδα διακοπές στη Ρόδο σε 50 αναγνώστες της – Το σχόλιο της DW

Γερμανία: Συνελήφθη αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:07