search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:02
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: «Αν έκαναν απλώς τη δουλειά τους, δεν θα είχε δολοφονηθεί ο Μιχάλης»

13.08.2023 20:01
ahtsioglou_efi

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή.

Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontra News, η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «η δολοφονία του Μιχάλη θα είχε αποτραπεί αν η πολιτική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας είχε μεριμνήσει για τα στοιχειώδη: την απαγόρευση μετακίνησης δεκάδων βίαιων χούλιγκαν, για την οποία ήταν λεπτομερώς ενήμερη. Το αποτρόπαιο γεγονός δεν θα είχε συμβεί αν η ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Οικονόμου έκαναν απλώς τη δουλειά τους».

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της ακρίβειας τονίζει πως αφενός χρειάζεται παρέμβαση στην αγορά με πλαφόν στις τιμές και εφαρμογή ορίων κέρδους στην ενέργεια, με εντατικούς ελέγχους και μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ), αφετέρου απαιτούνται μηχανισμοί μόνιμης ενίσχυσης τους εισοδήματος των πολιτών. «Η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ, καιρό τώρα, απλώς διαιωνίζει το πρόβλημα», υπογραμμίζει.

Για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους επισημαίνει ότι «καταρχάς χρειάζεται μια βραχυπρόθεσμη αλλά άμεση πράξη αναστολής των πλειστηριασμών λαϊκών πρώτων κατοικιών. Το εισόδημα των νοικοκυριών έχει ροκανισθεί λόγω της ακρίβειας, ενώ η έκρηξη των επιτοκίων δημιουργεί διαρκώς νέα κόκκινα δάνεια. Πρέπει να κοιτάξουμε ευθέως την πραγματικότητα και να προχωρήσουμε σε μια ολιστική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που θα δίνει διέξοδο».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί 16ωρης εργασίας αναφέρει πως «είναι πραγματικά αδιανόητο ότι στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε να μιλάμε για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας ανοίγει αυτή τη συζήτηση και παρουσιάζοντάς την ως επιθυμία των εργαζομένων. Φαίνεται πως για τη ΝΔ το να μπορεί κάποιος να ζήσει αξιοπρεπώς χωρίς να κάνει περισσότερες από μια δουλειές αποτελεί παρωχημένη αντίληψη!».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, τέλος, ότι «ο στόχος είναι να εμπνεύσουμε τον αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της χώρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί σήμερα τη μαχητική και δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, ώστε να καταστεί αύριο η αξιόπιστη πολιτική δύναμη για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Στη Χειμάρρα τη Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης

Κυβερνητικά στελέχη για δηλώσεις Μιλάνοβιτς: «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της»

Το ΝΑΤΟϊκό Αιγαίο: Πώς και γιατί «πάγωσε» το ελληνικό δικαίωμα για 12 μίλια χωρικά ύδατα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:02