search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:20
MENU CLOSE

Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κροατίας για να πέσουν οι τόνοι – Δρακόντεια μέτρα στην άφιξη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ   

14.08.2023 14:01
aek_croatia_new

Σαφής ένδειξη ότι η κροατική κυβέρνηση επιθυμεί να ρίξει τους τόνους στο θέμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την επέλαση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, θεωρείται η επικοινωνία που είχαν αργά την Κυριακή οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κροατίας.

Η επικοινωνία έγινε με αφορμή την προφυλάκιση Κροατών φιλάθλων, που εμπλέκονται στο μοιραίο περιστατικό της περασμένης Δευτέρας και ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από την επίθεση που εξαπέλυσε ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς εναντίον της Αθήνας, καθώς είχε μιλήσει για «τεχνητή κράτηση» (σσ: των κατηγορουμένων χούλιγκαν) και άφησε υπονοούμενα για «βεντέτα».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν «εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα». Επίσης, «ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο κ. Γεραπετρίτης από την πλευρά του εξέφρασε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

Μεταγωγή των 105 σε 16 φυλακές

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους 105 προφυλακισμένους οπαδούς, βρίσκονται 102 Κροάτες, ουσιαστικά όλοι όσοι συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Η μεταγωγή των 105, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις, σε 16 φυλακές της χώρας άρχισε το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται. Τόσο για να συλληφθούν κι άλλα πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια, όσο και για να εντοπιστεί εκείνος που έκανε το θανατηφόρο χτύπημα στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει βίντεο από το χώρο των επεισοδίων, ενώ ερευνά και τηλεφωνικές συνομιλίες ενώ παράλληλα αναμένει τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA, προκειμένου να «δέσει» την κατηγορία.

Πρωτοφανή μέτρα προστασίας της Κιτρινόμαυρης αποστολής στο Ζάγκρεμπ

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε στο Ζάγκρεμπ η αποστολή της ΑΕΚ για το αυριανό, πρώτο παιχνίδι με τη Ντιναμό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατά την άφιξη όλα κύλησαν ομαλά, καθώς δεν υπήρξε η παραμικρή ένταση, αλλά αυτό ίσως οφείλεται και στο γεγονός ότι η κροατική αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα, υπό το φόβο αντιδράσεων από τους φανατικούς οπαδούς της Ντιναμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο πούλμαν, που παρέλαβαν τα μέλη της ΑΕΚ από την πίστα του αεροδρομίου και τα μετέφεραν στο ξενοδοχείο, όπου θα καταλύσει η αποστολή, συνοδευόταν όλη την ώρα από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, ενώ κατά τη διαδρομή ήταν αποκλεισμένοι όλοι οι γύρω δρόμοι.

Αναφέρεται επίσης ότι γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ανάλογα αυστηρά μέτρα προβλέπονται για τη συνέντευξη τύπου, που αναμένεται να δώσουν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, αλλά και για την προπόνηση της ομάδας, που είναι προγραμματισμένη το απόγευμα της Δευτέρας στο στάδιο «Μάξιμιρ».

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Επίθεση στην κυβέρνηση από την Ρόδο – «Σε λίγο θα μας πουν ότι παρέλαβαν καμένη γη»

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ντρίπλα» Μητσοτάκη μετά το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. – Οι 3 στόχοι της συνάντησης με Τσέφεριν και «big4»

Χειμάρρα: Εκπνέει η προθεσμία για την ορκωμοσία Μπελέρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:19