search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:29
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μύλος στο ΠΑΣΟΚ με στελέχη που αυτομολούν – Kώδικα δεοντολογίας ζητά ο Κωνσταντινόπουλος

20.08.2023 14:49
pasok

Το φαινόμενο «διασποράς» στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επιλέγουν να κατέβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου κόντρα στις επίσημες υποψηφιότητες του Κινήματος και συχνά μετέχοντας ακόμα και σε γαλάζια ψηφοδέλτια, έχει χτυπήσει κόκκινο και προκαλεί τεράστιο εσωτερικό θέμα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται δε, τόσο ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και στελεχών που ήταν υποψήφιοι βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές και στη συνέχεια επέλεξαν να στρατευτούν με δεξιούς, κυρίως, υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.

Ναρκοθετώντας έτσι τους πολιτικούς στόχους που έχει το ΠΑΣΟΚ (και την ίδια τη διακήρυξη περί πολιτικής αυτονομίας) σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση, αλλά και αμφισβητώντας ευθέως την ικανότητα του κεντρικού συστήματος διεύθυνσης του Κινήματος να επιβάλλει μία συντεταγμένη πορεία των δυνάμεών του.

Με αφορμή τα όσα γίνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητά τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας, εκφράζοντας την άποψή του αυτή στον ίδιο τον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουτσούλη. Αλλά οι διαφοροποιήσεις στελεχών του, υπέρ του Πέτρου Τατούλη, είναι εκκωφαντικές και, τουλάχιστον σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, αφορούν ως και υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν στην πρόσφατη περιφερειακή σύσκεψη, παρουσία του κ. Ανδρουλάκη, ότι υπάρχουν υπόγειες συναλλαγές παραγόντων του Κινήματος με τον κ. Τατούλη, φωτογραφίζοντας ακόμα και νυν βουλευτές.

Μία χαρακτηριστική διαφοροποίηση είναι αυτή του Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο οποίος είναι εκ των στενών συνεργατών του Πέτρου Τατούλη (είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης), παρότι ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών αναμένεται να εκδηλώσει τη στήριξή του στον κ. Τατούλη και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία.

Κώδικας Δεοντολογίας

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων «ζήτησα από τον Πρόεδρο #Ανδρουλάκης  να ετοιμαστεί άμεσα  κώδικας δεοντολογίας για τα στελέχη μας ( βουλευτές, υπ. βουλευτές, μέλη ΚΕ, νομαρχιακών κλπ) τα οποία θα στηρίξουν ή θα συμμετέχουν σε αλλά ψηφοδέλτια.

Χρειάζονται ενιαίοι κανόνες, αρχές και αξίες που να σηματοδοτήσουν την πραγματική αλλαγή στην πράξη και όχι στα λόγια.

Αναρωτήθηκα,  πως θα επιτρέπεται σε στελέχη μας, που κατεβαίνουν με αλλά ψηφοδέλτια στις περιφέρειες να μπαίνουν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος μετά!»

Και προσθέτει, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον κ. Τατούλη, τον οποίο φωτογραφίζει ως… «Σουλτάνο», καταγγέλλοντας μάλιστα ότι έγινε προσπάθεια από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να υποστηριχθεί εκείνος ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:

«Είναι απίστευτο ότι δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση στήριξη στον Δημήτρη , άνθρωποι που ήθελαν να είναι βουλευτές του κόμματος.

Τις  επόμενες μέρες θα στείλω αναλυτική επιστολή στον Γραμματέα και μέλη της ΚΕ για τον κώδικα δεοντολογίας που πρέπει να αποφασιστεί πριν τις εκλογές.

Οι επόμενες μέρες είναι κομβικές για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου και θα δούμε ποιοι θα κάνουν τα λόγια πράξη ή θα κρυφτούν!

Η προσπάθεια που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ, ώστε να υποστηριχθεί ο Σουλτάνος ως υποψήφιος  περιφερειάρχης απέτυχε.

Συνεχίζουμε #μαζι για τη νίκη.

Υγ. Για όλες τις αθλιότητες που συνεχίστηκαν κ μετεκλογικά ακόμη κ σήμερα από τους κρυφό φίλους του «Σουλτάνου», τα είπε όλα ένας σύντροφος με δυο λόγια , δημόσια, παρουσία του προέδρου , συνασπίστηκαν όλοι οι παράγοντες στις εθνικές εκλογές για να χάσει ΟΔΥΣΣΕΑΣ και να διευκολυνθούν όσοι ήθελαν να στηρίξουν τον «Σουλτάνο» στην περιφέρεια, αλλά ο δημοκρατικός κόσμος της Αρκαδίας δεν τους ακολούθησε.

Για τα παραπάνω έχω πολλά να πω αλλά τώρα είναι η ώρα της μάχης».

«Επιδημία» οι διαφοροποιήσεις

Αλλά δεν είναι μόνο ή κυρίως η Περιφέρεια της Πελοποννήσου που προκαλεί πονοκεφάλους στην Χαριλάου Τρικούπη.

Είχαν προηγηθεί κινήσεις υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συντάχθηκαν με τον Γιώργο Πατούλη, πριν ο νυν περιφερειάρχης χάσει το χρίσμα από τη ΝΔ και αποσυρθεί από τη μάχη.

Ο Νίκος Σαργκάνης ανακοινώθηκε τη μία ημέρα ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη ανέλαβε σύμβουλος (έστω και άμισθος) στην Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας τον κ. Πατούλη. Τότε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να αντιμετωπίσει το θέμα.

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη είχε κλείσει θέση και ο Θανάσης Βαθιώτης, ο οποίος είχε συνταχθεί από καιρό μαζί του, καίτοι εκλεγμένος με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του Γιάννη Σγουρού το 2019. Όμως, απτόητη η Χαριλάου Τρικούπη επέμεινε να τον συμπεριλάβει και στο ψηφοδέλτιο των πρόσφατων εθνικών εκλογών στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας!  

Αυτό μάλλον έδωσε και το «σήμα» ότι η… κυκλοφορία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και δεξιών ψηφοδελτίων στις αυτοδιοικητικές είναι ελεύθερη! Και έτσι προέκυψε η αποσκίρτηση και του Νίκου Ανδρουλακάκη. Ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο και τον Ιούνιο στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας και στη συνέχεια προσχώρησε στην παράταξη του Γιώργου Πατούλη, παρότι το 2019 είχε εκλεγεί με τον Γιάννη Σγουρό!

Στο ψηφοδέλτιο του στην Ανατολική Αττική, το ΠΑΣΟΚ έβαλε και τον Γιάννη Σμέρο, στις τελευταίες εκλογές, παρότι το συγκεκριμένο στέλεχος είχε προσχωρήσει ήδη εδώ και καιρό στην πλευρά Πατούλη, αποχωρώντας από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του κ. Σγουρού.

Άλλη μία περίπτωση υποψήφιας βουλευτού που θα είναι με δεξιό ψηφοδέλτιο είναι αυτή της Σίσυ Δανέζη – Λούρα, η οποία ήταν με το Κίνημα στο Νότιο Τομέα. Τον Οκτώβριο θα είναι υποψήφια με τον εκλεκτό του Μαξίμου στην Καλλιθέα και νυν δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος πάντως παρουσιάζει τεράστια φθορά – εξ ου και οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ!  

Τεράστια προβλήματα ανακύπτουν και σε Περιφέρειες, όπως η Δυτική Ελλάδα, όπου ομάδα στελεχών, από Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία κυρίως μεταπηδούν στο άρμα του γαλάζιου περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.

Τα ίδια και χειρότερα παρατηρούνται στη Δυτική Μακεδονία, όπου η φιλότιμη προσπάθεια που κάνει ο Χρήστος Παπαστεργίου υπονομεύεται από φυγόκεντρες τάσεις στελεχών που ευελπιστούν ότι θα «αποκατασταθούν» προσφεύγοντας στο δεξιά συνδυασμό.

Λόγω των διαλυτικών φαινομένων που υπάρχουν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ελλοχεύει ο κίνδυνος, εφόσον η Χαριλάου Τρικούπη δεν λάβει αποφασιστικά μέτρα, να μην καταφέρουν να κάνουν αξιόμαχα ψηφοδέλτια οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του Κινήματος στο Νότιο Αιγαίο, Νικηφόρος Παπανικόλας και στο Βόρειο Αιγαίο, Βάσω Χοχλάκα.

Διαβάστε επίσης:

Παππάς για φωτιά στον Έβρο: Ο Μητσοτάκης κρύβεται, θα εμφανιστεί ως «σωτήρας» μετά την καταστροφή

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι μισθοί δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων

ΔΕΘ: Τα 6 μέτρα Μητσοτάκη για την ακρίβεια, αλλά με… μέτρο, λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04