search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:49
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Από τα χαμηλότερα ποσοστά προτίμησης για ψηφιακή ενημέρωση στην Ευρώπη

21.08.2023 12:15
ert

Η ΕΡΤ, μεταξύ 15 δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης, συναποτελεί την τριάδα των κρατικών ΜΜΕ με τους χαμηλότερους δείκτες χρησιμοποίησης/προτίμησης για ενημέρωση με κάθε ψηφιακό τρόπο, σύμφωνα με επικαιροποιημένη έρευνα του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το ινστιτούτο διερεύνησε τρείς διαφορετικούς τρόπους (Cross Platform, Off line, Online), με τους οποίους αξιοποιούν ως πηγές ενημέρωσης οι χρήστες του ιντερνέτ τις δημόσιες ευρωπαϊκές ραδιοτηλεοράσεις για ειδήσεις έχοντας στο μεταξύ μεσολαβήσει μια πενταετία.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Reuters η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στο μήνα έδειξε ότι η χρήση της ΕΡΤ ως πηγή ενημέρωσης διαπλατφορμικά (cross platform) είναι μεν αμετάβλητη συγκριτικά με το 2018 (37%) , αλλά εμφάνισε ελαφριά υποχώρηση στους άλλους δύο τρόπους (offline και online).

Στην λίστα του ερευνητικού ινστιτούτου Reuters με τις 15 ευρωπαϊκές ραδιοτηλεόρασεις η Ελλάδα, δια της ΕΡΤ, είναι στην τρίτη από το τέλος θέση, πάνω από την πορτογαλική RTP (Rádio e Televisão de Portugal) και την ισπανική RTVE (Corporación de Radio y Televisión Española, S.A.).

Κορυφαία σε επισκεψημότητα είναι η φινλανδική ραδιοτηλεόραση (Yle), δεύτερη στην κατάταξη είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT & SR), ακολουθούν εκείνες της Αυστρίας και της Δανίας. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει το BBC το οποίο όμως πριν από μια πενταετία ήταν στην πρώτη θέση (με ποσοστά 78% σε cross platform, 68% στο offline και 50% στο online). Εντυπωσιακή είναι η υποχώρηση στους δείκτες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Γερμανίας (ARD, ZDF & DRadio) ο οποίος το 2023 είναι στην 11η θέση από την δεύτερη που είχε διακριθεί το 2019 (με ποσοστά προτίμησης 69%, 66%, 17%, αντιστοίχως).

Διαβάστε επίσης:

Απεργία στο Χόλιγουντ: Απογοήτευση από τα μεγάλα στούντιο – Παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ζαμπέτογλου – Αναγνωστόπουλος: Πότε επιστρέφουν στο στούντιο

Ράνια Τζίμα: Η …πληρωμένη απάντηση σε αστυνομικό, στη Βουλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:46