search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:19
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

21.08.2023 12:50
mitsotakis_new

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Borjana Kristo στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε το πρωί της Δευτέρας (21/8) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο της Βοσνίας, αναφέρει πως στις 13:00 θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ιον-Μαρσέλ Τσιολάκου, στις 15:00 με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραθέτει απόψε άτυπο δείπνο τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Τέλος στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού ανταποκρίθηκαν ακόμη και θα μετάσχουν στο δείπνο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Τέλος, το «παρών» στο δείπνο αναμένεται να δώσει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του οποίου η άφιξη κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό από την Αθήνα.

Δείτε εικόνες από την συνάντηση:

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06