search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:12
MENU CLOSE

Λονδίνο: Πολυτελές ξενοδοχείο γίνεται το στρατηγείο του Τσόρτσιλ – Εκεί εμπνεύστηκε τον 007 ο Φλέμινγκ (Photos/Video)

01.09.2023 13:42
winston churchill

Ήταν άβατο για περίπου 100 χρόνια, αλλά σε λίγες εβδομάδες το στρατηγείο του Τσόρτσιλ θα ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει επισκέπτες με γερά πορτοφόλια, καθώς έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο.

Το λονδρέζικο κτήριο που είναι γνωστό ως «Γραφείο Πολέμου», στο Γουάιτχολ, μετονομάζεται σε Raffles hotel, με 120 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, όπου το κόστος διανυκτέρευσης αρχίζει από τα 1285 ευρώ.

Είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας στη Βρετανία και η μεταμόρφωση του ιστορικού κτηρίου έγινε με την υπογραφή του Γάλλου αρχιτέκτονα Τιερί Ντεσπόντ.

Η σχέση με τον Τζέιμς Μποντ

Το κτήριο αυτό έχει συνδεθεί και με τον Βρετανό συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ, καθώς εκεί εργαζόταν στην υπηρεσία αντικατασκοπείας του βρετανικού ναυτικού, όταν συνέλαβε την ιδέα του πράκτορα Τζέιμς Μποντ και άρχισε να γράφει τις περιπέτειές του.

Μάλιστα οι φαν του 007 μπορεί να αναγνωρίσουν ορισμένα σημεία στο κτήριο αυτό, καθώς χρησιμοποιήθηκε για γυρίσματα σκηνών από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και συγκεκριμένα από τις ταινίες «Spectre», «Octopussy» και «Licence to Kill».

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ανοίξει ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας Raffles στο Λονδίνο και όπως λέει στο CNN ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Φιλίπ Λεμπέφ, «χρειαζόταν να βρούμε το σωστό σημείο και νοιώσαμε ότι αυτό το κτήριο ήταν αυτό που αναζητούσαμε».

Η ριζική ανακαίνιση για να γίνει «προορισμός»

Οι εργασίες οικοδόμησης του ιστορικού κτηρίου ολοκληρώθηκαν το 1906 και η ριζική ανακαίνιση για να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο διήρκεσαν οκτώ χρόνια.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος στο εσωτερικό είναι η μνημειακή μαρμάρινη σκάλα με το κόκκινο χαλί και το λογότυπο της Υπηρεσίας Πολέμου, πάνω από την οποία κρέμεται ένας χειροποίητος πολυέλαιος (που κατασκευάστηκε κατόπιν ειδικής παραγγελίας για το συγκεκριμένο κτήριο) και ένα μοναδικό χρυσό γαλλικό ρολόι στον τοίχο.

Το αρχικό λιθόστρωτο στον εσωτερικό κήπο διαλύθηκε κομμάτι-κομμάτι, έγινε συντήρηση και επανατοποθετήθηκε με ευλάβεια.

«Δίνουμε καινούρια ζωή σε ένα κτήριο που υπάρχει από το 1906. Είχε μείνει άδειο, κόστιζε χρήματα και έτσι έγινε μια ωραία μετάλλαξη», λέει ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου.

Όπου κοιτάξεις στους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν ιστορικά κομμάτια διακόσμησης, μεταξύ αυτών και οι βαριές κουρτίνες με τα στρατιωτικά εμβλήματα, αλλά προφανώς τα δωμάτια και οι σουίτες διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Μεταξύ των χώρων που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η σουίτα του Τσόρτσιλ, όπου στεγαζόταν το Δωμάτιο του Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Στο ξενοδοχείο υπάρχουν τρια μπαρ και εννέα εστιατόρια, πέντε από τα οποία λειτουργούν υπό την επίβλεψη του διάσημου Αργεντίνου σεφ, Μάουρο Κολαγκρέκο. Ένα εστιατόριο – σάκε μπαρ, στην ταράτσα, λειτουργεί υπό τις εντολές του Ιάπωνα σεφ, Έντο Καζουτόσι

Ο χώρος εκδηλώσεων του ξενοδοχείου μπορεί να φιλοξενήσει 600 άτομα και διατίθεται για πάρτι, γαμήλιες γιορτές και εταιρικές εκδηλώσεις.

Αλλάζει όψη του Γουάιτχολ

Παρόλο που το Γουάιτχολ, στον δρόμο που οδηγεί από την πλατεία Τραφαλγκαρ προς το Κοινοβούλιο, είναι μια περιοχή με κυβερνητικά κτήρια, τα τελευταία χρόνια αλλάζει όψη.

Το 2011 άνοιξε το πεντάστερο Corinthia Hotel London, σε λίγες μέρες λειτουργεί το Raffles hotel και μέχρι το 2025 θα ανοίξει και το πρώτο Waldorf Astoria.

«Δεν μπορείς να επιλέξεις καλύτερο μέρος- πίσω από την Έφιππη Φρουρά και την επίσημη είσοδο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ», λέει ο διευθυντής του νέου ξενοδοχείου, προσθέτοντας: «δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο. Είναι προορισμός. Σε ποιο άλλο μέρος μπορείς να μείνεις εκεί που δούλεψε ο Ίαν Φλέμινγκ και εμπνεύστηκε τον Τζέιμς Μποντ

Διαβάστε επίσης

ΕΕ – Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το νέο εμβόλιο της BioNTech-Pfizer – «Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με τη γρίπη»

«Είδα τη Νέσι» – Νέα μαρτυρία και φωτογραφίες για το «Τέρας του Λοχ Νες» (video)

Τα καλυτέρα φθινοπωρινά πολιτιστικά φεστιβάλ – Ταξιδιωτικές προτάσεις για τον Σεπτέμβριο (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:10