search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:11
MENU CLOSE

Διάσωση 98 μεταναστών σε Σέριφο και Σητεία – Δύο συλλήψεις για διακίνηση

02.09.2023 12:45
METANASTES

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 61 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστοφόρο και βρέθηκε σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου, προχώρησε χθες το πρωί το λιμενικό σώμα.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού, ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο, περιπολικό όχημα από ξηράς, καθώς και ένα αεροσκάφος του λιμενικού .

Ολοι οι παράτυποι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος στο περιπολικό πλοίο του λιμενικού και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής Μαλακάσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ μεταξύ των μεταναστών συνελήφθησαν ένα 28χρονος και ένας 25χρονος που φέρονται ως οι διακινητές.

Την ίδια ώρα, στελέχη του λιμενικού σώματος προχώρησαν στον εντοπισμό και την περισυλλογή 37 παράτυπων μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Σχοινιά της Σητείας.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού, η Λιμενική Αρχή Σητείας ενημερώθηκε για πιθανή αποβίβαση ατόμων από ιστιοφόρο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Συνολικά 37 άτομα εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαικάστρου – Ζάκρου δήμου Σητείας ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου Σητείας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Έβρο: 582 πυροσβέστες δίνουν μάχη για 15η μέρα – Ανησυχία για ενίσχυση ανέμων

Κρήτη: Τον σταμάτησαν για έλεγχο και πέθανε από ανακοπή

Σούνιο: Κατέβηκαν για κόντρες με κλεμμένα Ι.Χ. – Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην παραλιακή με 12 συλλήψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:06