search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:08
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Αν θέλετε αριστερή καθαρότητα και 15% δεν είμαι κατάλληλος, αλλά μπορώ να φέρω τη νίκη

02.09.2023 14:13
kasselakis

Για την υποψηφιότητά του και τα όσα θέλει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου, ανεβαίνοντας στο βήμα αμέσως μετά την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία ευχαρίστησε για την αναφορά της στο πρόσωπό του αμέσως πριν και δήλωσε πως τη θαυμάζει. Άλλωστε, υπογράμμισε ότι την επομένη της εκλογής του τελειώνει το 41%.

Αν και παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα γεννοφάσκια του, εντούτοις εμφανίστηκε συνεχιστής της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαιώνοντας «δεν θέλω να τον αποκαθηλώσω». Έστειλε μηνύματα ότι δεν είναι το πρόσωπο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΑ στο ασφαλές λιμάνι της αριστεράς και για όσους θέλουν να μείνει το κόμμα στο 15% δεν είναι ο κατάλληλος, ο ίδιος είναι εδώ για να δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, υπογράμμισε ότι την επομένη της εκλογής του τελειώνει το 41%.

Μίλησε έτσι για «Αυτοδύναμη Σύγχρονη Αριστερά», καθώς και για «νέα φορά αριστερά» σε συνέχεια της πρώτης φοράς. Σημείωσε ότι Αριστερά για τον ίδιο σημαίνει ένα αξιακό κώδικα, μια στάση ζωής για δικαιοσύνη, ανεκτικότητα, και προστασία στον αδύναμο, ενώ έκανε εκ νέου αναφορά στο «Ελληνικό όνειρο» το οποίο -είπε- είναι «το Όνειρο της ατομικής αυτοπραγμάτωσης και της κοινωνικής απελευθέρωσης – πάντα με εντιμότητα».

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τη λειτουργία του σημείωσε ότι «δεν έχει θέμα κανόνων – έχει θέμα εσωτερικής δημοκρατίας». Πρόβαλε ως μεγαλύτερη τομή που θα κάνει ο ίδιος αν εκλεγεί, την άμεση επαφή μετα μέλη αλλά και τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων στα ψηφοδέλτια.

Διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πάψει να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών, και θα γίνει το κόμμα της κοινωνίας παντού», όπου τα μέλη «θα αισθάνονται ότι έχουν έναν προσιτό μαχητή δίπλα τους».

«Εσείς θα μου δώσετε την εξουσιοδότηση» και τη δύναμη, ανέφερε, «εσείς θα με ελέγχετε» ενώ πρόσθεσε την αιχμή «ξεκινάμε τώρα ενάντια στους μηχανισμούς, δεν θα ανεχτώ καμία κηδεμονία και καμία υπονόμευση από κανέναν».

Όσον αφορά τον βασικό πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά της ΝΔ μιλώντας για «πλουτοκρατία», για ένα σάπιο κράτος και δεξιό παρακράτος που αναπαράγει καταστάσεις όπως ολιγοπώλιο στο ρεύμα, ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες, κομματικά διορισμένους διοικητές στα νοσοκομεία, ρουσφέτια στους σταθμάρχες, predator στα τηλέφωνά μας, και καμένα δέντρα και ζώα στην αυλή μας.

«Τη φωνή του λαού ακούν τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει μαζί μου. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ένας άνθρωπος που επιφανειακά έπρεπε να ανήκει σε αυτούς, αποφασίζει να επιστρέψει από το εξωτερικό για να τους εκθέσει και να τους κερδίσει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι δεν κινητοποιούμαστε όλοι από το χρήμα. Υπάρχουν και άνθρωποι που κινητοποιούνται από τον συνάνθρωπό τους. Υπάρχουν και άνθρωποι που αναζητούν ψυχική αυτοπραγμάτωση μέσα από την κοινωνία και τη συλλογικότητα», τόνισε στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα, υποστήριξε πως οι αξίες της Αριστεράς τον εκφράζουν πλήρως. «Είναι κυριολεκτικά η ιστορία της ζωής μου – μόνο που η ζωή μου εκτροχιάστηκε από τη διαπλοκή. Και αντί το μέλλον μου να καταδικαστεί από τις παθογένειες της πατρίδας μου, είχα μια διέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η προβληματική χώρα μου προσέφερε ένα πάτημα. Έδωσε σε έναν ακαδημαϊκό μετανάστη την ευκαιρία να αρχίσει από κάπου», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας εξήγησε πως βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι Ελληνίδες και Έλληνες δικαιούνται μια ευκαιρία στο δικό τους ελληνικό όνειρο.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού λέγοντας: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αυτόν τον ρόλο επιτελεί, να κάνει τον κοινωνικό τροχονόμο, με διαφορετικά όρια ταχύτητας για τους πάνω και τους κάτω, με διαφορετικούς κώδικες κυκλοφορίας για τους πάνω και τους κάτω, με μετατροπή των δικαιωμάτων σε κάτι που δεν είναι αυτονόητο αλλά διαπραγματεύσιμο».

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως θα πάψει να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών, και θα γίνει το κόμμα της κοινωνίας παντού.

Κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα, «ο Αλέξης Τσίπρας που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια ήταν ο καταστροφέας και ο Μητσοτάκης με όσους την έβαλαν σε αυτά, ο άριστος».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Στα δύσκολα, μετά την πρώτη οδυνηρή ήττα, στάθηκα δίπλα στον Αλέξη. Αλωνίσαμε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Δώσαμε έναν συγκινητικό αγώνα. Είδα από πρώτο χέρι ποιοι του στάθηκαν. Και είδα ποιοι αντιδρούσαν στο άνοιγμα στην κοινωνία, θεωρώντας το δεξιά απόκλιση. Δεξιά απόκλιση θεωρούν οι ίδιοι σήμερα και τη δίκη μου υποψηφιότητα. Εμένα τον ίδιο. Είμαι όμως το ακριβώς αντίθετο».

Και συνέχισε: «Η δίκη μου πολιτική ουσία λοιπόν είναι πρώτα από όλα ότι δεν έκανα καμία συμφωνία για να είμαι υποψήφιος πρόεδρος. Με κανέναν. Δεν με υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκαλιές. Για εμένα επιφύλαξαν άλλη υποδοχή. Ότι είμαι πράκτορας των Αμερικάνων. Ότι είμαι φυτευτός του καπιταλισμού. Ότι είμαι εκπρόσωπος της μεταδημοκρατίας. Για να τα λένε όλα αυτά, μάλλον κάτι φοβούνται. Και αυτό που φοβούνται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναστηθεί. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει ξανά τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ότι εγώ θα είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα δεν έγιναν από τον Αλέξη. Όσα δεν τον άφησαν. Όχι για να αποκαθηλώσω τον Αλέξη».

Κλείνοντας ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως είναι εκείνος που θα φέρει τη νίκη με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας: «Αν θέλετε να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλές λιμάνι της αριστερής καθαρότητας, μάλλον δεν είμαι η κατάλληλη υποψηφιότητα. Αν θέλετε ένα κόμμα που θα είναι μεταξύ 10% και 15% για να συνεργάζεται – προσφέροντας την αριστερή του καθαρότητα- με το κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ ώστε να φτιάξουμε μια δήθεν κεντρώα κυβέρνηση, μάλλον δεν είμαι εγώ ο καταλληλότερος».

Διαβάστε επίσης:

Έφη Αχτσιόγλου: Ομιλία σε ηγετικούς τόνους, μηνύματα ενότητες αλλά και εσωκομματικές αιχμές – «Μην περιμένετε να κάνουμε πίσω» 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα των 5 υποψήφιων – Παρακολουθήστε LIVE το Διαρκές Συνέδριο

Κασσελάκης: Κατέθεσε τις 30 υπογραφές – Τζάκρη, Πολάκης και ακόμα έξι πρώην βουλευτές ανάμεσά τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:08