search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:17
MENU CLOSE

Στίγκας: Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών» (video)

04.09.2023 08:17
stigkas vouli 88- new

Την πληροφορία ότι ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών επιβεβαίωσε στον αέρα του Mega ο Βασίλης Στίγκας.

Ο επικεφαλής του κόμματος είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί και ότι ο βουλευτής που τον επέλεξε «νομίζει» ότι είναι ανάμεσα στους διαγραφέντες.

«Δεν ξέρω αν έχει επαφές με τους άλλους βουλευτές, προφανώς θα έχει» είπε, προσθέτοντας ότι το γραφείο του είναι σε διαφορετικό όροφο από αυτό των βουλευτών των Σπαρτιατών.

«Στηρίζουμε Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων»

Σε άλλο σημείο ωστόσο είπε ότι «χωρίς τη στήριξη Κασιδιάρη οι Σπαρτιατες δεν θα είχαν μπει στη βουλη» γι’ αυτό και «βεβαίως» εξακολουθεί να τον στηρίζει για τον Δήμο της Αθήνας. «Με στήριξε και τον στήριξα» είπε στη συνέχεια. «Θεωρώ χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει και αυτό έκανα».

Σε ερώτηση αν ο Κασιδιάρης βρίσκεται δίκαια στη φυλακή, ο Βασίλης Στίγκας είπε «δεν έχω απόψη, δεν είμαι δικαστικός», κάνοντας λόγο για ιδεολογικές διαφορές με τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς όπως είπε «αν ήθελα να είμαι στη Χρυσή Αυγή, θα ήμουν».

«Υπάρχουν βουλευτές που με στηρίζουν»

«Υπάρχουν βουλευτές που με στηρίζουν» είπε ο Βασίλης Στίγκας για τα εσωκομματικά των Σπαρτιατών και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε 9 βουλευτές μαζί με εμένα. Γίνεται μία προσπάθεια, μιλάω με βουλευτές που θέλουν να μείνουν. Δεν έχουν κάποιες περίεργες συμπεριφορές, είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, που θέλουν να κάνουν κοινοβουλευτικό έργο και θέλουν να έχουν κάποιο μέλλον. Με αυτούς συζητάω».

«Είχα πάρει την απόφαση να μείνω εκεί, μόνος μου εάν χρειαστεί. Αυτή η εικόνα δεν μου άρεσε. Δεν με φόβιζε. Έχω έρθει πολλές σε ρήξη στη ζωή μου. Είμαι άνθρωπος αποφασισμένος. Εάν δω ότι δεν μπορώ να προχωρήσω, αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να προχωρήσω και μόνος μου. Την Πέμπτη το πρωί ένιωσα ότι πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν. Αυτή ήταν η απόφασή μου».

«Όταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίωση εξ ονόματι άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ.

«Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των 11. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότης. Και με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κάποιοι μπροστά και λένε συνειδητά ότι δεν θα έρθουν στο κοινοβούλιο;».

Καταθέτει αύριο για «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε»

Αύριο (Τρίτη), στις 10:00, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” Βασίλης Στίγκας πρόκειται να καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του στη Βουλή περί “Greek Mafia και Δον Κορλεόνε”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του κόμματος, την περασμένη Πέμπτη 31 Αυγούστου, κατά την συζήτηση στην Βουλή για τις πυρκαγιές, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, με αφορμή την απουσία όλων των βουλευτών του από τα έδρανα: “Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε”.

Διαβάστε επίσης:

Το στοίχημα της συμμετοχής θα κρίνει την μάχη της ηγεσίας και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτότητες: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το νέο δελτίο στη ΔΕΘ και αναλαμβάνει τη σύγκρουση με τους «ψεκ»

Ανδρουλάκης στην επέτειο του ΠΑΣΟΚ: «Να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη κεντροαριστερά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:16