search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:56
MENU CLOSE

«Yellowstone»: Την προσφυγή στα δικαστήρια εξετάζει ο Κέβιν Κόστνερ – Διεκδικεί διαφυγόντα έσοδα (video)

04.09.2023 16:51
costner_0409_1460-820_new
credit: Facebook/@Yellowstone

Μηνύσεις σε βάρος της παραγωγής της σειράς «Yellowstone» της Paramount+ εξετάζει να υποβάλει ο Κέβιν Κόστνερ διότι όπως υποστηρίζει, του χρωστούν χρήματα από τη συμμετοχή του στην πολύκροτη (στις ΗΠΑ) σειρά γουέστερν.

Ο Κόστνερ, όπως είχε γίνει γνωστό, ότι δεν θα μπορούσε να αφιερώνει όλο το χρόνο του στο «Yellowstone» διότι ήθελε να αφιερωθεί στο δικό του μεγαλεπίβολο κινηματογραφικό σχέδιο, το «Horizon: An American Saga» («Ορίζοντας»), σε παραγωγή της Warner Bros, το οποίο αναπτύσσεται σε τέσσερις ταινίες. Τα γυρίσματα της έχουν προχωρήσει και ο Κόστνερ κάνει σχεδόν τα πάντα: Σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και συμμετέχει εξ ημισείας στη συγγραφή σεναρίων.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο Κόστνερ σημείωσε ότι είχε αλλάξει το πρόγραμμά του, ώστε να γυρίσει το πρώτο μέρος της 5ης σεζόν του «Yellowstone» με συνέπεια να περάσει σε δεύτερη μοίρα το δικό του κινηματογραφικό εγχείρημα.

Αλλά χωρίς σενάρια για το δεύτερο μέρος επεισοδίων του πέμπτου κύκλου της σειράς και τη ρήτρα εγγυημένης αμοιβής που έχει συνάψει και προβλέπει εγγυημένη αμοιβή ακόμα και αν δεν παίξει («play or pay» clause, ο όρος στην ΗΠΑ), ο Κόστνερ υποστηρίζει ότι έχει να λαμβάνει άλλα 12 εκατ. δολάρια για το δεύτερο μισό της πέμπτης σεζόν (όσα δηλαδή και για το πρώτο μισό).

«Το πιθανότερο είναι ότι θα προσφύγω στα δικαστήρια», δήλωσε ο Κόστνερ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ και έκανε λόγο για «σκληρή διαπραγμάτευση» η οποία τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός υποστήριξε ότι προσπάθησε όσο μπορούσε περισσότερο να βοηθήσει την παραγωγή της σειράς γουέστερν και ότι όταν του πρότειναν χρηματικό ποσό μικρότερο συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν -12 εκατ. δολάρια, όπως θυμάται -, απλώς έφυγε, σημειώνοντας ότι υπήρχαν και προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι της σειράς.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Εκπομπή και για τους μπαμπάδες στην ΕΡΤ1

CityHub: Νέα πλατφόρμα της Alter Ego Media με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΕΡΤ: Καθολική στάση εργασίας για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και του ρόλου της ΕΡΤ3

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:55