search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:56
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Daniel»: Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα (video)

05.09.2023 11:17
kakokairia_attiki_new

Η κακοκαιρία «Daniel», η οποία ήδη «σαρώνει» Μαγνησία και Σποράδες, αναμένεται τις επόμενες ώρες να πλήξει και την Αττική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Κυρίως αναμένεται ότι θα πληγούν τα δυτικά τμήματα του νομού

Σύμφωνα με το windy η κακοκαιρία θα χτυπήσει στις 11 με 12 το πρωί και ξανά στις 3 μέχρι 6 το απόγευμα, ιδίως προς την περιοχή της Μάνδρας, Ασπροπύργου κτλ.

«Θέλει προσοχή και ο Νομός Αττικής σήμερα, γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μια εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι».

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και στο σύστημα που θα μας επηρεάσει έως και την Τετάρτη 6-9-2023 έχει δοθεί η ονομασία Daniel.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα, Τρίτη 5-9-2023, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

γ. κατά περιόδους στο νομό Αττικής και τη δυτική Κρήτη

δ. από το μεσημέρι έως το βράδυ στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο η δίκη του πατέρα Αντωνίου

Κυψέλη: Επίθεση με χειροβομβίδα σε πολυκατοικία όπου μένουν δύο οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού

Κρήτη: Βρετανοί έτρωγαν σε ταβέρνες χωρίς να πληρώσουν αλλά «πιάστηκαν στα πράσα» – Στη δημοσιότητα φωτογραφία τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:56