search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:40
MENU CLOSE

Πειραιάς – Βίντεο – σοκ: Το πλήρωμα του Blue Horizon πετά στη θάλασσα τον επιβάτη – Συνελήφθησαν καπετάνιος και πλήρωμα

06.09.2023 07:20
blue horizon

Συνελήφθησαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα για το συμβάν στον Πειραιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όπου ένας 36χρόνος βρήκε τραγικό θάνατο, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο και ο άτυχος άνδρας, στην προσπάθειά του να εισέλθει σε αυτό, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στις 9 το βράδυ κατά τον απόπλου του για το Ηράκλειο, επέστρεψε στο λιμάνι ώστε να ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων αναφέρεται πως υπήρξε διαπληκτισμός δυο ανδρών του πληρώματος με τον 36χρονο πάνω στον καταπέλτη του πλοίου τον οποίο ένας εξ αυτών σπρώχνει στη θάλασσα.

Το βίντεο

Σε βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, φαίνεται ένας άνδρας να ανεβαίνει στον καταπέλτη λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει, με μέλη του πληρώματος να μην του επιτρέπουν να μπει, τον σπρώχνουν, κι εκείνος τελικά πέφτει από τον καταπέλτη.

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του πλοίου, ενώ το «Blue Horizon» είχε απομακρυνθεί.

Επιβάτες, από τους οποίους ήρθαν στη δημοσιότητα περισσότερα βίντεο, ακούγονται να φωνάζουν «τι κάνετε; Θα πνιγεί».

Ένας επιβάτης που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, σε ανάρτησή του αναφέρει : «Πριν λίγη ώρα. Έδιωξαν δύο φορές τον άνθρωπο από το καράβι για την Κρήτη και την τρίτη τον πέταξαν στη θάλασσα. Τελικά πνίγηκε. Με εντολή εισαγγελέα το καράβι γυρνάει πίσω στο λιμάνι».

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος» αναφέρει σε ανάρτησή του στο X, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με μία λιτή ανακοίνωση σχολίασε η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Blue Star Ferries το περιστατικό:

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Βρέθηκε σώα η γυναίκα που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή της Τορώνης

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Πηλίου και το Γηροκομείο Βόλου – Κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα

Φωτιά στον Έβρo: Σώθηκε ο αρχαίος ελαιώνας της Μάκρης, στάχτες το δάσος της Κίρκης (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:39