search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:16
MENU CLOSE

Blue Horizon: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τη δολοφονία του Αντώνη Kαργιώτη (Video)

11.09.2023 06:38
blue0horizon-12-new

Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργώτη στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση που σόκαρε την Ελλάδα.

Αντίθετα ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ανακρίτρια έκρινε ότι τα δύο αυτά μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κρίση με την οποία διαφώνησε η εισαγγελέας.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο ύπαρχος νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο και η ανακρίτρια έπρεπε να μεταβεί εκεί προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Τι υποστήριξαν

Ο πλοίαρχος του Blue Horizon κατέθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπομνήμα με το οποίο αφενός δήλωσε συντετριμμένος για τον αδόκητο χαμό του 36χρονου Αντώνη και αφετέρου υποστήριξε πως προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες μόλις πληροφορήθηκε για το περιστατικό στον καταπέλτη ενημερώνοντας το Λιμενικό Τμήμα και εμπιστευόμενος το πλήρωμά του.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην απολογία του ανέλαβε την ευθύνη για ό,τι συνέβη και οδήγησε στον τραγικό θάνατο του 36χρονυ Αντώνη.

Στην απολογία του ο ύπαρχος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να υποστήριξε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχθηκε το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

Διαβάστε επίσης

Σχολεία: Πρώτο κουδούνι σήμερα – Εξαιρούνται οι μαθητές της Θεσσαλίας

Πιέρια Όρη: Αγωνία για δύο ορειβάτες – Χάθηκαν τα ίχνη τους

Πειραιάς: Τα πλοία της… ταλαιπωρίας – Νέο συμβάν στο λιμάνι, κόλλησε η μπουκαπόρτα του High Speed 4

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07