search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:32
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel – Αγοραστός: «Έχω στοχοποιηθεί, με “σταυρώνουν” καθημερινά – Κανένα ευρώ δεν πήγε σε άλλη διαδικασία» (video)

14.09.2023 11:03
agorastos_1409_1920-1080_new

«Έχω στοχοποιηθεί, με “σταυρώνουν” καθημερινά», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τα πυρά που δέχεται η Περιφέρεια για τη βιβλική καταστροφή στην περιοχή μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου όπως είπε «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Ερωτηθείς για τους πόρους που χρησιμοποιήθηκαν για τα αντιπλημμυρικά έργα, σχολίασε πως «κανένα ευρώ δεν πήγε σε άλλη διαδικασία, εκτός από τα έργα και φαίνονται, τα έργα είναι εδώ, όλα τα έργα λειτούργησαν», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το περιφερειακό, την οικονομική επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς. 

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των έργων, λέγοντας πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού και όχι την ανακατασκευή της γέφυρας. «Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο. Όλοι οι επιστήμονες είπαν ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε τόσο νερό» είπε, ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε και σώθηκαν και πόλεις, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει «στοχοποιηθεί και με “σταυρώνουν” καθημερινά» τη στιγμή που «εμείς κάναμε περισσότερα έργα απ’ όσα μπορούσαν να κάνουν οι τεχνικές μας υπηρεσίες. Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στη Θεσσαλία χρόνια τώρα».

Τέλος, απαντώντας στις καταγγελίες που κάνουν λόγο για προσπάθεια των αρμόδιων αρχών προκειμένου να προστατεύουν την Καρδίτσα από την πλημμύρα να ανακατευθύνουν τα νερά προς τον κάμπο και τα χωριά του Παλαμά, είπε πως «αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα, το οποίο διακινείται».

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος Κώστα Μανιουδάκη: «Οι αστυνομικοί χτύπησαν τον πατέρα μου, έπαθε ανακοπή από τα βασανιστήρια»

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ – Όλα τα ονόματα

Μαγνησία: Δέκατη μέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος – Φόβοι υπερχείλισης στη λίμνη Κάρλα (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:31