search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:49
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παράταση όπου υπάρχουν ουρές – Μετά τις 11 η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα

17.09.2023 17:36
eklogesSyriza3

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η συμμετοχή στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και το ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται εντυπωσιακά αυξημένο με την Κουμουνδούρου να σκέφτεται να δώσει και νέα παράταση στα εκλογικά κέντρα που υπάρχουν ουρές. Στα υπόλοιπα η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

Πλέον η προσδοκία είναι ότι η εκτίμηση για την προσέλευση κινείται στα επίπεδα του 2022, για την εκλογή Τσίπρα (150.000). Κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό στην Κουμουνδούρου εθεωρείτο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Με αυτά τα δεδομένα ασφαλής εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται να προκύψει κατά τις 11 το βράδυ, και μένει να φανεί αν θα χρειαστεί να υπάρξει και παράταση για πολλά εκλογικά τμήματα.

Οι ουρές και η αναμονή που παρατηρούνται από το πρωί και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό είναι τεράστιες. Οι εκτιμήσεις μιλούν για ροή 250 ψηφοφόρων το λεπτό.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από το εκλογικό τμήμα, λόγω της αναμονής με σκοπό να επιστρέψουν το απόγευμα να ξαναψηφίσουν.

Την ίδια ώρα έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε ψηφοδέλτια και φόρμες εγγραφής νέων μελών. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η «Αυγή» νωρίτερα, στην Α’ Θεσσαλονίκης οι 1.500 φόρμες εγγραφής τελείωσαν και ζητήθηκε να τυπωθούν άλλες 5.000.

Στην Καλλιθέα η κοσμοσυρροή οδήγησε σε «επιστράτευση» και 4ου εκλογικού κέντρου.

Παππάς: παράταση όπου χρειαστεί

Ο Νίκος Παππάς, εκ των υποψηφίων για την προεδρία, έθεσε επισήμως θέμα παράτασης της διαδικασίας σε όσα εκλογικά τμήματα το χρειαστούν. Σε δήλωσή του λίγο πριν τις 5 το απόγευμα αναφέρει:

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα για την ισχυροποίηση της παράταξης. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας όπου παραστεί ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα των υποψηφίων από την κάλπη (videos)

Χατζηδάκης: «Παίρνουμε μέτρα χωρίς να διακυβεύεται η οικονομία και ο προϋπολογισμός» (Video)

Αχτσιόγλου από το εκλογικό κέντρο: «Το σχέδιο του Μητσοτάκη είναι να επιβιώσουμε – Δεν θα πάρουμε» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:43