search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:20
MENU CLOSE

Φρέντι Μέρκιουρι: Αντιδράσεις για τη φίλη του που έβγαλε «στο σφυρί» την περιουσία του

17.09.2023 19:06
FREDDIE MERCURY

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s τέθηκαν προς πώληση συνολικά 1400 αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι συγκεντρώνοντας περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για προσωπικά αντικείμενα του θρύλου της μουσικής, τα οποία ο ίδιος είχε αφήσει κληρονομία, 30 χρόνια πριν, στη φίλη του Μαίρη Όστιν.

Μεταξύ των αντικειμένων αυτών ήταν ένα πιάνο Yahama το οποίο πωλήθηκε 2,2 εκατομμύρια και στο οποίο ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε συνθέσει μεγάλες επιτυχίες του, όπως το Bohemian Rhapsody, αλλά και μία ασημένια χτένα για μουστάκι, η οποία πωλήθηκε για 189.000 δολάρια!

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε σε 6 ημέρες, όπου έλαβαν χώρα 42 χιλιάδες πλειοδοσίες με αγοραστές από 76 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η στάση της Μαίρη Όστιν έχει προκαλέσει οργή στους θαυμαστές και φίλους του Μέρκιουρι, καθώς την κατηγορούν ότι «ξεπουλήσει» την περιουσία του μουσικού για προσωπικό της όφελος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, ο οποίος ανέφερε: «Τα πιο οικεία προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι, και τα γραπτά που ήταν μέρος αυτού που μοιραζόμασταν τόσα χρόνια, θα βγουν στο σφυρί, για να πωληθούν σ’ αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα και να χαθούν για πάντα. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Για εμάς, τους πιο στενούς του φίλους και την οικογένειά του, είναι κάτι πολύ λυπηρό».

Από την πλευρά της η Μαίρη Όστιν, με μια ανακοίνωση, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη δημοπρασία: «Ο Φρέντι ήταν ένας υπέροχος και πανέξυπνος συλλέκτης, που μας έδειξε πως μπορείς να βρει την ομορφιά και τη χαρά στα πάντα. Ελπίζω αυτό να καταστεί μία ευκαιρία να μοιραστώ τα πολλά πρόσωπα του Φρέντι, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, και να καταλάβει ο κόσμος περισσότερα για τη μοναδική και όμορφη ψυχή του».

Διαβάστε επίσης:

Γιούλικα Σκαφιδά: Ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της – «Με απόλυτη συναίσθηση της σκοτεινής πραγματικότητας»

Στέφανος Βούρος: «Είχαν γράψει ότι ο πατέρας μου έκανε ένα παιδί τέρας» (Video)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 46χρονου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:16