search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:03
MENU CLOSE

Λιβύη: 3 νεκροί και 2 αγνοούμενοι από την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή

18.09.2023 00:05
LIBYH

Τρία είναι τελικά τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη που έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο αγνοούνται, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Προηγούμενη ενημέρωση, με πληροφορίες κυρίως από ξένα ειδησεογραφικά επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της Λιβύης, έκαναν λόγο για 4 νεκρούς.

Βίντεο από το σημείο της τραγωδίας

Σημειώνεται πως η ανθρωπιστική βοήθεια από τη χώρα μας προς τις πληγείσες – από τις φονικές πλημμύρες – της Λιβύης, είχε αναχωρήσει νωρίς την Κυριακή από την Αθήνα.

Η βοήθεια αφορούσε στην αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο αφίχθη στη Βεγγάζη με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και στην παροχή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και τροφίμων.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, ενώ λίγο νωρίτερα σχεδιάστηκε επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του, από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη σε συντονισμό με το ελληνικό ΥΠΕΞ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγο μετά τις 8 μ.μ., αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ με δυο χειρουργικές ομάδες αναχώρησε για τον επαναπατρισμό της ελληνικής αποστολής.

Υπενθυμίζεται πως η Λιβύη, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, βιώνει δραματικές στιγμές καθώς τουλάχιστον 11.300 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα ανατολικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στον Πειραιά: Προκαλεί ο 68χρονος δράστης – «Με έβριζαν, με έφτυναν και με κορόιδευαν»

Λιβύη: Τραυματίστηκαν μέλη της ελληνικής αποστολής σε τροχαίο – Επιστρέφουν εσπευσμένα στην Αθήνα με C-130

Ιωάννινα: Μπουρίνι μισής ώρας έφερε το χάος (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:03