search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:16
MENU CLOSE

Μαρινάκης για τροχαίο στη Λιβύη: Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη (videos)

18.09.2023 12:26
pavlos marinakis

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φάνηκε να κρατάει αποστάσεις από το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις συγκεχυμένες πληροφορίες τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα.

«Αυτό που μας λέει το υπουργείο Άμυνας είναι ότι αυτή ήταν η ενημέρωση αρχικά από το κράτος της Λιβύης, δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τη συντριβή του για τον θάνατο των 5 μελών της ελληνικής αποστολής.

«Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (18/9) στον ΣΚΑΪ.

«Και βέβαια του οδηγού, τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συνέτρεξαν», πρόσθεσε.

Όσο για το αν τηρήθηκαν κανόνες ασφάλειας κατά τη μετακίνηση της ελληνικής αποστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πως οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με βεβαιότητα πριν γίνει η σχετική έρευνα και δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας».

Τέλος, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός σε ανάρτήσή του, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι τα πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής που έχασαν την ζωή τους «συνέτρεξαν» να βοηθήσουν, σαν να πρόκειται για εθελοντές.

Σε αντίθεση με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια που λίγο νωρίτερα είχε σημειώσει ότι στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος».

Νέα στοιχεία για τους πέντε Έλληνες νεκρούς

Νέες πληροφορίες για το τροχαίο στη Λιβύη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε Έλληνες που μετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μίλησε στον ΣΚΑΙ και σημείωσε ότι οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα που επικαλείται στρατιωτικές πηγές τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν ήταν δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός.

Στην Ελλάδα επέστρεψαν οι τραυματίες και οι σοροί

Το πρωί της Δευτέρας οι σοροί των θυμάτων επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος C-130.

«Σας γνωρίζουμε ότι επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε σοροί, τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Στην Ελλάδα επέστρεψαν με C-130 και οι τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 19 άτομα που μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: «Το 45% του Κασσελάκη επιβάλλει το καλωσόρισμά του στην πολιτική»

Απάντηση Πολάκη σε Αχτσιόγλου: «Η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή»

Σκέρτσος για ΣΥΡΙΖΑ: «Αν έχεις υποψήφιο με όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη αυτό δεν λύνει το πρόβλημα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:15