search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:33
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Προτεραιότητα στην Υγεία

18.09.2023 09:00
NOSOKOMEIO_ndiadromos_new

Το νέο ΕΣΥ περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ δίνοντας προτεραιότητα στην Υγεία, όπως άλλωστε ήταν και η προεκλογική του δέσμευση. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη ριζική ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ που περιλαμβάνει 800 προσλήψεις προσωπικού, στο ενιαίο κέντρο συντονισμού σε κάθε περιφέρειας ώστε να φτάνουν τα ασθενοφόρα στον πολίτη που τα χρειάζεται μέσα σε 10 λεπτά και στις έξι βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις αεροδιακομιδές από απομακρυσμένα σημεία.

Ο κ Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε 96 νοσοκομεία και 156 Κέντρων Υγείας και στις 10.000 νέες προσλήψεις υγειονομικών, που έχουν δρομολογηθεί, στον ψηφιακό ιατρικό φάκελο και στην επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Αναλυτικά τα μέτρα για την Υγεία:

  • 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα.
  • Ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε
  • Περιφέρεια της χώρας.
  • Δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά.
  • 6 βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία.
  • Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας.
  • Πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών.
  • Επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.
  • 4 νέα νοσοκομεία.

Προσλήψεις γιατρών και μισθοί

Ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις προσλήψεις και τους μισθούς των υγειονομικών επεσήμανε πως είναι πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώνονται καλύτερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

«Θέλουμε σίγουρα να μπορούμε να πληρώνουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας καλύτερα. Θέλω να θυμίσω πως οι πρώτες αυξήσεις οι οποίες δόθηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους αφορούσαν το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με μια οριζόντια αύξηση της τάξης του 10%, η οποία άρχισε να ισχύει από τις αρχές του 2023. Θα πρόσθετα σ’ αυτά και τα έκτακτα βοηθήματα τα οποία
δόθηκαν για την υπεράνθρωποι προσπάθεια την οποία έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, το προσωπικό των νοσοκομείων μας κατά τη διάρκεια του COVID-19»
, σημείωσε.

Επίσης πρόσθεσε πως η αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσλήψεις ή με τους μισθούς. Ένα σημαντικό μέρος των παρεμβάσεων που γίνονται στοχεύει την αναβάθμιση των υποδομών, με την
οργάνωση και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στα γραφεία του ο Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον σύντροφό του (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε πάνω από 30 εκλογικά κέντρα, τι ψήφισαν σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα – Συνεχής ροή

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Η απάντηση του διευθυντή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ένταξη στην Πολιτική Προστασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:33