search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 11:44
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Δεν ζητά παραιτήσεις για να μπει ο ίδιος στη Βουλή – Θα αφήσει τον Φάμελλο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  

21.09.2023 15:26
kasselakis

Η απόφαση που είχε λάβει από μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης για το θέμα της (μη) παρουσίας του στη Βουλή – εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή – ήταν ξεκάθαρη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το είπε και δημοσίως στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κανένας από τους βουλευτές Επικρατείας προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής.

Ο ίδιος ανέφερε πως αυτό που θα ζητήσει από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα εφόσον εκλεγεί, είναι όλοι οι βουλευτές να πηγαίνουν μαζί του στην κοινωνία. «Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Άμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του.

Ο κ. Κασσελάκης έχει επιλέξει να δώσει το βάρος του στην κοινωνική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανασυγκρότηση του κόμματος και τις δράσεις κοντά στα κινήματα και τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων. Προτεραιότητά του είναι, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στην κοινωνία και να δώσει τις μάχες σε αυτό το πεδίο.

Όσο σημαντική κι αν είναι η Βουλή, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν εκλέχτηκε από την πρώτη στιγμή, δεν έχει σκοπό να κάνει κάποιο ειδικό χειρισμό για να καταφέρει να βρεθεί στα κοινοβουλευτικά έδρανα – τουλάχιστον όχι τώρα και ούτε για πολύ καιρό ακόμα.

Έτσι κι αλλιώς, μετά τις δηλώσεις του Όθωνα Ηλιόπουλου και της Έλενας Ακρίτα (εξελέγησαν στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας) ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν, μόνο μία επιλογή απομένει: Να παραιτηθεί ο τρίτος και τελευταίος βουλευτής της λίστας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης – και βεβαίως όλοι οι επιλαχόντες μετά, μέχρι και την όγδοη θέση, ώστε να πάρει ο ίδιος την έδρα ως ένατος στο ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο δεν έχει, ούτε είχε εξ αρχής την πρόθεση να ζητήσει από τον κ. Αποστολάκη, ο οποίος είναι στο επιτελείο του, να παραιτηθεί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανόν να μην αποκλείεται για το μακροπρόθεσμο μέλλον, εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν, αλλά για τώρα και για το μεσοπρόθεσμο μέλλον αποκλείεται – και δεν είναι θεωρείται αναγκαίο.

Πέραν της έμφασης που θα δώσει ο ίδιος και η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην «επιστροφή στην κοινωνία», ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει ένα κυρίαρχο, αν όχι μοναδικό σενάριο στο μυαλό του για την εκπροσώπηση στη Βουλή. Και αυτό λέει ότι θα αφήσει τον Σωκράτη Φάμελλο στη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος τα έχει πάει περίφημα μέχρι τώρα σε αυτή τη θέση, ήταν κοινής αποδοχής όταν ορίστηκε στις αρχές Ιουλίου, άρα συμβολίζει την ενότητα και τη συνέχεια του χώρου. Και φαίνεται ότι προϊόντος του χρόνου όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει μία καλή συνεργασία μεταξύ τους.

Οτιδήποτε άλλο, με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί σε ένα στενό κύκλο με συνεργάτες του και τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Καμία συζήτηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Κόντρα Γεωργιάδη – αντιπολίτευσης για τις διαδηλώσεις

Γεραπετρίτης: Συνεχείς επαφές στη Νέα Υόρκη – Ποιους θα συναντήσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 11:44