Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια τούρτα όνειρο για όσους λατρεύουν το ινδοκάρυδο, με βάση από αφράτο παντεσπάνι και στρώσεις βελούδινης κρέμας με μασκαρπόνε.
Για το παντεσπάνι
3 αυγά μεσαία
100 ml σπορέλαιο
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
180 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια ινδοκάρυδο
100 ml γάλα
Λίγο βούτυρο και επιπλέον αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμας
Για τις στρώσεις και το γαρνίρισμα
200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
250 γραμμάρια τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
140 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια ινδοκάρυδο
12 έτοιμα σοκολατάκια ραφαέλο
1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις (ή τους 160ο Cστον αέρα) και βουτυροαλευρώστε μια φόρμα με έλασμα 26 εκατοστών.
2. Για το παντεσπάνι, χτυπήστε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το λάδι και τις κάψουλες βανίλιας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
3. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και κοσκινίστε το μέσα στη ζύμη των χτυπημένων αυγών. Προσθέστε το ινδοκάρυδο και το γάλα και ανακατέψτε ώστε να ενσωματωθούν καλά.
4. Αδειάστε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για 20 λεπτά περίπου.
5. Αφήστε να κρυώσει καλά και κόψτε το κέικ οριζόντια, έτσι ώστε να δημιουργήσετε 2 βάσεις παντεσπανιού.
6. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και τοποθετήστε την στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
7. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα, κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με το μίξερ καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Διπλώστε προσεκτικά στο μίγμα την χτυπημένη σαντιγί που έχετε κρατήσει στο ψυγείο. Από την κρέμα κρατήστε στην άκρη 4 κουταλιές της σούπας (για την διακόσμηση της τούρτας) μέσα σε ένα κορνέ και βάλτε το στο ψυγείο.
8. Στήστε την τούρτα βάζοντας μια βάση από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και απλώστε λίγο λιγότερο από την μισή ποσότητα της κρέμας. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη βάση και πιέστε ελαφρά να κάτσει και να εφαρμόσει. Αλείψτε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώστε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
9. Πασπαλίστε την επιφάνεια της τούρτας με τριμμένο ινδοκάρυδο, γαρνίρετε με 12 ροζέτες από την κρέμα που έχετε κρατήσει στο κορνέ και διακοσμήστε με 12 σοκολατάκια τρούφες ραφαέλο. Σερβίρετε την τούρτα αφού έχετε παγώσει καλά στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης:
Αλμυρά μάφιν σαν κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Μουχαλεμπί (πουτίγκα – κρέμα) με γάλα και ταχίνι, από τη Μέση Ανατολή
Καγιανάς, αλλιώτικος, με κιμά (Sakshuka Bolognese)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.