search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 18:48
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Οι «10 συν 1» επιτελείς του φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι και τι αρμοδιότητες έχουν

22.09.2023 06:21
kasselakis-new

Ο κύκλος των επιρροών και των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη όλο και διευρύνεται όσο πλησιάζουμε στην κρίσιμη τελική αναμέτρηση της Κυριακής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται καθημερινά ή με κάθε ευκαιρία στο στρατηγείο του συγκεντρώνονται πολλές φορές δεκάδες στελέχη. Νυν και πρώην βουλευτές, κομματικά στελέχη και άλλοι παράγοντες, που αναλαμβάνουν και συγκεκριμένες αποστολές.

Αλλά το επιτελείο με το οποίο λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις  αποτελείται ουσιαστικά από μία δεκάδα ανθρώπων, ενώ μετά τη συμφωνία με τον Νίκο Παππά για συμπόρευση τη β’ Κυριακή, ο πρώην υπουργός έχει ρόλο στη διαμόρφωση κάποιων σημαντικών πραγμάτων. Αυτός όμως είναι ο… «συν ένας» στους δέκα.

Βέβαια και η δεκάδα δεν ξεκίνησε ως… δεκάδα από την αρχή. Οι πιο στενοί συνεργάτες ήταν εμφανώς λιγότεροι. Όμως στην πορεία επιστρατεύτηκαν στελέχη, που «κούμπωναν» με τον στενό κύκλο και ήταν απαραίτητοι σε κάποιους τομείς στους οποίους ο κ. Κασσελάκης είχε αδυναμία, όπως το οργανωτικό κομμάτι και όχι μόνο.

Εξ αρχής ήταν κοντά του η Θεοδώρα Τζάκρη, σε ρόλο γενικής επιτελάρχη, ενώ ο Παύλος Πολάκης παρότι ήταν κρίσιμος στην όλη σύλληψη και προώθηση του εγχειρήματος, τηρούσε μία «ασφαλή απόσταση» για προφανείς μάλλον λόγους.

Ο τρίτος βουλευτής που στάθηκε σχεδόν αμέσως δίπλα στον κ. Κασσελάκη και πάντως στη συνέχεια απέκτησε όλο και αναβαθμισμένο ρόλο ήταν ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Λόγω και καλής προσωπικής σχέσης από πριν, στο κεντρικό επιτελείο είναι επίσης από την αρχή ο βουλευτής Πέτρος Παππάς.

Ο Γιώργος Τσίπρας ήταν ένας ακόμα κρίσιμος κρίκος από την πρώτη στιγμή, όπως και η Δώρα Αυγέρη, που έχει το γενικό πρόσταγμα σε θέμα σχέσεων με τον τύπο.

Ο Θάνος Μωραίτης, ο Χρήστος Μπγιάλας, ο Δημήτρης Βέττας και η Νατάσα Γκαρά, πρώην βουλευτές με εμπειρία σε πολιτικά, οργανωτικά και κοινοβουλευτικά θέματα, συμπληρώνουν τη δεκάδα, έχοντας καθημερινή ενασχόληση εδώ και αρκετό καιρό με το γενικό πλαίσιο και με όλες τις λεπτομέρειες για την επικράτηση του κ. Κασσελάκη στη μάχη της διαδοχής.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη με ΚΚΕ: «Από 350.000 δημοσίους υπαλλήλους απήργησαν 100» – «Θα σας κάνουμε ρόμπα» η απάντηση Παφίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση Σβίγκου – Βασιλειάδη να πέσουν οι τόνοι

ΣΥΡΙΖΑ: Προς λύση το ζήτημα με τα 40.000 παλαιά μέλη – Θα ψηφίζουν με ταυτοποίηση επί τόπου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 18:47