Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το zaatar manakeesh είναι στην ουσία μια μεσογειακή πίτα που αποτελείται από μια απλή ζύμη λεπτού ψωμιού manakeesh (σαν σουβλακόπιτας) και ένα άλειμμα πικάντικων μπαχαρικών με βάση το ελαιόλαδο. Το zaatar είναι ένα μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής που παρασκευάζεται κυρίως με σουμάκι, θυμάρι και σουσάμι.
Για τη ζύμη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά στιγμής
1 φλιτζάνι νερό, χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ + λίγο επιπλέον
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
Για την επικάλυψη
1/3 φλιτζανιού μίγμα μπαχαρικών zaatar
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1.Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, σκεπάστε και αφήστε την να ενεργοποιηθεί για 10 περίπου λεπτά και να αφρίσει.
2.Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα. Ρίξτε το αλεύρι, ανακατεύοντας με την κουτάλα και σταματήστε όταν δεν θα μπορείτε πλέον να ανακατέψετε το μίγμα.
3.Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματίσετε μια σφικτή μπάλα.
4.Λαδώστε ελαφρά το ίδιο μπολ και επαναφέρετε τη μπάλα ζύμης μέσα σε αυτό. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για 45-60 λεπτά.
5.Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατέψτε το μίγμα του ζαατάρ με το ελαιόλαδο και αφήστε το στην άκρη.
6.Προθερμάνετε το φούρνο στους 230ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χωρίστε τη ζύμη σε 6-8 ίσα μέρη, ανάλογα με το πόσο μεγάλες θέλετε τις πίτες. Ανοίξτε τις με τα δάχτυλα σας σε επίπεδους δίσκους πάχους 6,5 χιλιοστών.
7.Απλώστε 1-2 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μπαχαρικών και ελαιόλαδου και ισιώστε το με την πίσω μεριά του κουταλιού, ώστε να απλωθεί παντού.
8.Ψήστε τις πίτες για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά. Απολαύστε τις με τυριά και λαχανικά, χούμους και ντιπ γιαουρτιού και φέτας.
Διαβάστε επίσης:
Μουχαλεμπί (πουτίγκα – κρέμα) με γάλα και ταχίνι, από τη Μέση Ανατολή
Καγιανάς, αλλιώτικος, με κιμά (Sakshuka Bolognese)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.