search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:25
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Elias: Εκκενώνονται χωριά σε Φθιώτιδα και στα Φάρσαλα – Ήχησε το 112

27.09.2023 21:56
sperxeios_27_9
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι κάτοικοι από τα χωριά Σοφιάδα και Πετρίλια που βρίσκονται στα σύνορα Φθιώτιδας με Καρδίτσα με μήνυμα που έχει αποσταλεί ήδη από το 112 καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προ το Νέο Μοναστήρι. Παράλληλα, οι Αρχές προχωρούν σε προληπτική εκκένωση τριών χωριών στα Φάρσαλα. Πρόκειται για το Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, την Υπέρια και τον οικισμό Πυργάκια.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα απομακρυνθείτε προς Νέο_Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Το ύψος του νερού είναι 30 πόντοι αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι νωρίτερα εστάλη και μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς η κακοκαιρία «σφυροκοπά» την πόλη, η οποία μετράει πληγές από την επέλαση του φονικού Daniel, όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στον Βόλο έχουν γίνει δεκάδες απεγκλωβισμοί πολιτών και η πόλη βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας Elias.

Κίνδυνος να ξεχειλίσει ο Σπερχειός

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία καθώς συνεχίζεται η βροχόπτωση με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Τα αναχώματα στον ποταμό Σπερχειό βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Οι προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς συνεχίζονται για σημειακή ενίσχυση των αναχωμάτων. Η ένταση των βροχοπτώσεων, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και εξίσου μεγάλες είναι και οι αμφιβολίες για την αντοχή στα αναχώματα του ποταμού.

Ήδη το ποτάμι, έχει ξεφύγει από τα αναχώματα, λίγο μετά το χωριό Κόμμα, σε σημείο όμως που δεν προκαλεί πλημμύρα στο χωριό. Όλοι οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ανακούφιση.

Διαβάστε επίσης:

Μπέος: «Μείνετε ψηλά, είναι χειρότερο από τον Daniel» – Για ανεξέλεγκτη κατάσταση μιλά ο δήμαρχος

Κακοκαιρία Elias: Πλημμυρισμένα σπίτια στο Βόλο και δεκάδες απεγκλωβισμοί πολιτών – Το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι (Videos)

Χαμός στην εξέταση του δημάρχου Ναυπλιέων στα δικαστήρια: «Πέταξε στον αντίπαλό του περιττώματα… για να του δείξει πως είναι σκουπίδι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:24