search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

01.10.2023 18:24
tourkia_epi8esi

Το Κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ ένας δεύτερος δράστης σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Ο Γερλίκαγια είπε ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επαναλειτουργία του κοινοβουλίου μετά από τη διακοπή λόγω καλοκαιριού.

Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά στο κοινοβούλιο, ήταν «τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Φρικτό έγκλημα στη Ρώμη: Σκότωσε τη μητέρα του και την έκρυψε στην ντουλάπα

Καταστροφή το πρώτο ραντεβού: Την κατήγγειλε επειδή δεν… μοιράστηκαν το λογαριασμό

Οργή Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την ΕΕ – Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:08