search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:33
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ – Αυγέρη κατά Άδωνι για συντάξεις δικαστικών: Η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις;

05.10.2023 12:38
dora_avgeri_new

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των δικαστών, εξαπέλυσε η Δώρα Αυγέρη.

«Ο κ. Γεωργιάδης όταν λέει, “αναδρομικά εγώ προσωπικά δεν δίνω σε κανέναν”, μιλά ως φυσικό πρόσωπο ή ως υπουργός της κυβέρνησης;», αναρωτιέται σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, τότε οφείλεται μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αν ο ίδιος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών», προσθέτει.

«Βάσει αυτής της αρχής, η εκτελεστική εξουσία οφείλει να σέβεται, να συμμορφώνεται και να εκτελεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις αδιακρίτως, όχι μόνον αυτές που αφορούν στους συνταξιούχους δικαστές, αλλά και σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, έχουν δικαιωθεί από αυτή και ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τα αναδρομικά τους», καταλήγει η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Προπηλακισμό του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Τομπουλίδη από φασίστες, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Αγοραστός: «Φτάσαμε τη Θεσσαλία μπροστά, πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο» (Video)

ΝΔ: Ο Τάσος Χατζηβασιλείου εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στο συνέδριο του κόμματος Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:33