search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:10
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Και ο Λίβανος κατά της Ιερουσαλήμ – «Φλέγεται» ολόκληρη η Μέση Ανατολή (Photos/Video)

08.10.2023 10:26
israel new

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς υπάρχουν αναφορές για εχθροπραξίες μεταξύ Ιερουσαλήμ και Λιβάνου με επιθέσεις εκατέρωθεν από νωρίς σήμερα Κυριακή (8.10.2023) το πρωί. Εαν συμβεί κάτι τέτοιο πα΄με σε γενικευμένη σύρραξη.

Πιο αναλυτικά, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι το πυροβολικό έπληξε τα νότια της χώρας ως απάντηση σε πυρά που προέρχονταν από αυτή την περιοχή.

«Το ισραηλινό πυροβολικό πλήττει περιοχή του Λιβάνου από όπου προήλθαν πυρά», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται άλλες διευκρινίσεις για τη φύση της επίθεσης.

Σύμφωνα με αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ, ο στρατός του Ισραήλ δηλώνει έτοιμος «για παν ενδεχόμενο» μετά την απάντησή του στα πυρά από τον νότιο Λίβανο ενώ η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα θέρετρα της περιοχής.

Λίγη ώρα αργότερα, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού στην υπό ισραηλινή κατοχή περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα σήμερα, λέγοντας ότι είναι «αλληλέγγυα» προς τον παλαιστινιακό λαό.

Ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ότι η επίθεση είχε στόχο τρία φυλάκια, συμπεριλαμβανομένης μιας «τοποθεσίας ραντάρ» στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, μια λωρίδα γης που κατέχει το Ισραήλ από το 1967 και που ο Λίβανος διεκδικεί ως δική του.

«Βράζει» η σχέση Ισραήλ και Λιβάνου

Η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είχε αρχίσει να «βράζει» πριν την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς με την ομοβροντία ρουκετών χθες το πρωί. 

Ο στρατός του Λιβάνου έριξε δακρυγόνα σε στρατιώτες του Ισραήλ στα σύνορα των δυο χωρών την περασμένη Παρασκευή και τώρα φαίνεται ότι παίρνει ανοιχτά το μέρος της Χαμάς.

Η εξέλιξη σημειώνεται μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων σε ισραηλινές πόλεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 250 Ισραηλινοί να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 230 κάτοικοι της Γάζας να σκοτωθούν στους βομβαρδισμούς στους οποίους προχώρησε το Ισραήλ ως αντίποινα.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα προγραμματίζει να στείλει αεροπλάνα στη χώρα μας ώστε οι ισραηλινοί έφεδροι που ζουν εδώ να στρατευθούν και να πολεμήσουν κατά της Χαμάς στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει προγραμματίσει γύρω στις 20 πτήσεις από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ, οι οποίες θα μεταφέρουν σχεδόν 5.000 εφέδρους στη χώρα ώστε να παρουσιαστούν στον στρατό και να πολεμήσουν κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το χρονικό

Η επιστράτευση των εφέδρων του ισραηλινού στρατού έχει ξεκινήσει από χθες Σάββατο (7.10.2023), από την πρώτη στιγμή που η ομοβροντία ρουκετών της Χαμάς κατά του Ισραήλ συνεχίστηκε με εισβολή των ισλαμιστών στα ισραηλινά εδάφη.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν πούλμαν γεμάτα εφέδρους να φτάνουν στις στρατιωτικές βάσεις και στα πεδία μάχης, προκειμένου να ενισχυθούν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά της Χαμάς, για τον οποίο ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι «θα έχει διάρκεια αλλά θα νικήσουμε».

Στη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Χανούν (βορειοανατολικά).

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ: Αγωνία για 150 Έλληνες – Σε επιφυλακή το ΥΠΕΞ (Video)

Γερμανία: Οι εκλογές σε Βαυαρία και Έσση και ο πονοκέφαλος του Όλαφ Σολτς

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: Φύγετε τώρα από τη Γάζα, θα καταστρέψουμε τη Χαμάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50