Πόλεμος στη Γάζα: Η «παρέλαση» των Ευρωπαίων ηγετών στο Ισραήλ και οι ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας στην Κύπρο
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν παρέλαση στο Ισραήλ για να δείξουν πόσο πολύ ταυτίζονται με την κυβέρνηση Νετανιάχου και την τακτική της συλλογικής τιμωρίας που ακολουθεί έναντι των Παλαιστινίων της Γάζας, σε αντίποινα για την επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ. Προφανώς δεν είναι πρωτοβουλίες με στόχο την ειρήνευση- το αντίθετο.
«Και δεύτερον, προσπαθούν να βρουν τρόπο για να απελευθερωθούν οι όμηροι και ίσως να συζητήσουν για κάποιον ανθρωπιστικό διάδρομο».
Αυτό που συμβαίνει είναι άνευ προηγουμένου. Το Ισραήλ δρα αδιαφορώντας πλήρως και προκλητικά για το Διεθνές Δίκαιο, βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία, αρτοποιεία, δρόμους και υποδομές, κρατά αιχμαλώτους 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.
«Διαπράττουν εγκλήματα πολέμου μπροστά στα μάτια όλων και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ούτε καν απευθύνουν μία έκκληση για κατάπαυση του πυρός. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο», τονίζει ο καθηγητής Αμπντελχαμίντ Σιγιάμ.
Τι γυρεύουν οι γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο;
Ορισμένοι ηγέτες έχουν κάνει κι άλλα βήματα, πέραν της πολιτικής παρέλασης, δεσμεύοντας στρατιωτικές δυνάμεις για να υποστηρίξουν το Ισραήλ.
Μείζον θέμα είναι η ανάπτυξη πολλών μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων της Γερμανίας, στην Κύπρο, που είναι έτοιμες «για όλα τα σενάρια», όπως γράφει η Bild.
Η γερμανική κυβέρνηση έστειλε τις ελίτ Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο για μία πιθανή κλιμάκωση της κρίσης στο Ισραήλ, την Γάζα και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την Bild, που επικαλείται πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.
Στο ερώτημα, λοιπόν, αν η Γερμανία είναι έτοιμη για να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή, η Bild απαντά «ναι».
Στην Κύπρο έχουν αναπτυχθεί επίλεκτες μονάδες της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του γερμανικού στρατού (KSK) και των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού (KSM), όπως και μία μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, που είναι ειδικευμένη σε επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων (GSG 9), σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Bild γράφει επίσης ότι ο εξοπλισμός των επίλεκτων μονάδων μεταφέρθηκε με αεροσκάφη και ήδη στην Κύπρο σταθμεύουν τουλάχιστον δύο στρατιωτικά αεροπλάνα – ένα Airbus A400 M Atlas και ένα Lockheed C-130 Hercules.
«Είμαστε έτοιμοι για ψυχρή αρχή και έτοιμοι για όλες τις περιπτώσεις», δήλωσε πηγή στο Βερολίνο, την οποία επικαλείται η Bild. Ο όρος «ψυχρή αρχή» στην γλώσσα του γερμανικού στρατού χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας, που επιτρέπει στις μονάδες να αναπτυχθούν άμεσα σε μια περιοχή και να είναι επιχειρησιακά λειτουργικές χωρίς καμία προετοιμασία.
Διαβάστε επίσης:
Έλον Μασκ: Σύμφωνα με δημοσίευμα σκέφτεται να καταργήσει το Χ στην Ευρώπη – Τι απαντά ο ίδιος