search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:57
MENU CLOSE

Cupcakes καρότου με υπέροχη βουτυρόκρεμα τυριού

27.10.2023 06:12
cupcakeskaroto_new

Μια κλασσική συνταγή για μαλακά και αφράτα κεκάκια που διατηρούν την υγρασία τους χάρη στην προσθήκη των τριμμένων καρότων και του σπορέλαιου.

Αρωματίζονται και παίρνουν γεύση από την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια και εμπλουτίζονται με μία βελούδινη βουτυρόκρεμα με κρέμα τυρί που τα απογειώνει.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ¼ (155 γραμμάρια) φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ζάχαρη, μισή κρυσταλλική – μισή καστανή

¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

¾ φλιτζανιού (180 ml) σπορέλαιο

2 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 ½ φλιτζάνι (170 γραμμάρια) καρότο, τριμμένο

½ φλιτζάνι (60 γραμμάρια) καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Για την βουτυρόκρεμα τυριού

½ φλιτζάνι (115 γραμμάρια) βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου

225 γραμμάρια κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 τσιμπιά αλάτι

4 φλιτζάνια (500 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 175ο C και στρώστε με τα ειδικά χαρτάκια μια φόρμα 12 θέσεων για καπκέικς.

2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τις ζάχαρες, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

3. Προσθέστε το σπορέλαιο, τα αυγά ένα – ένα και χτυπήστε τα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Βάλτε τη βανίλια και το γάλα.

4. Συμπληρώστε το μίγμα με τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια, αν χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε τα με μια κουτάλα, μέχρι να αναμιχθούν καλά.

5. Αδειάστε το μίγμα στις προετοιμασμένες θήκες, προσέχοντας να γεμίσουν κατά τα 2/3   ή ¾ . Ψήστε τα, στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

6. Ετοιμάστε τη βουτυρόκρεμα τυριού. Χτυπήστε πρώτα το βούτυρο και την κρέμα τυριού με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν μια κρεμώδη και βελούδινη υφή, χωρίς κόμπους. Βάλτε τη βανίλια, το αλάτι και στη χαμηλή ταχύτητα ξεκινήστε να προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Βάλτε την στο ψυγείο και διακοσμήστε με αυτήν και με ένα κορνέ τα κεπκέικς, που στο μεταξύ έχουν κρυώσει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Φέτα ψητή στο φούρνο, με μεσογειακά αρώματα, μέλι και λεμόνι

Περσικός χαλβάς καρότου

Πατατοκροκέτες φούρνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:56