search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:51
MENU CLOSE

Πατατοκροκέτες φούρνου

24.10.2023 06:00
syntagi

Ένα δημοφιλές comfort food (φαγητό της καρδιάς), όπου στη Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη και τη Νάπολη, σερβίρεται ως ορεκτικό σε πιτσαρίες και takeaway. Οι κροκέτες πατάτας ικανοποιούν τα γούστα μικρών και μεγάλων και μπορούν να σερβιριστούν ιδανικά ως νόστιμα ορεκτικά, να καταναλωθούν σε γιορτινούς μπουφέδες αλλά και ως κυρίως πιάτο με πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Υλικά για τη Συνταγή

800 γραμμάρια πατάτες

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

50ml ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

2 αυγά, χτυπημένα, για το πανάρισμα

Γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά), για το πανάρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε τις πατάτες κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα χώματος. Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που ίσα να τις σκεπάζει και αφήστε τις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Αφήστε τις στην άκρη για λίγο να κρυώσουν.

2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και περάστε τις από ένα μύλο πατάτας ή πολτοποιήστε τις με μια πρέσα πατάτας, μέχρι να έχετε ένα λείο πουρέ, χωρίς σβώλους.

3.Στο μπολ με τον πουρέ, προσθέστε το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώστε ανάλογα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

4.Με ένα κουτάλι της σούπας και με βρεγμένα χέρια, σχηματίστε κροκέτες στο σχήμα που επιθυμείτε, μακρουλές ή στρογγυλές. Χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα μίγματος για να επιτύχετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

5.Βουτήξτε τις κροκέτες πρώτα στο μείγμα με τα 2 αυγά που έχετε χτυπήσει και έπειτα στην τριμμένη φρυγανιά. Πανάρετε καλά όλες τις κροκέτες με τον ίδιο τρόπο και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

6.Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C στον αέρα για 20 λεπτά.

Συμβουλή

– Μπορείτε να πειραματιστείτε με πρωτότυπες γεμίσεις. Δοκιμάστε κροκέτες πατάτας γεμιστές με μπαστούνια μοτσαρέλας, με κομμάτια μορταδέλα, με καρδιά από πέστο φιστικιού ή κροκέτες γεμιστές με σολομό και σάλτσα γιαουρτιού.

– Μπορείτε να επιλέξετε να τις τηγανίσετε σε άφθονο σπορέλαιο ή να τις ψήσετε στο φούρνο.

Διαβάστε επίσης:

Hamantaschen, τα εβραϊκά μπισκότα σε νηστίσιμη εκδοχή

Μελιτζάνες με κιμά, στην κατσαρόλα (τούρκικος μουσακάς)

Μπουκιές τσιζκέικ με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42