search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:37
MENU CLOSE

ΠΟΕΣΥ: «Συμπεριφορές όπως αυτή του Αχιλλέα Μπέου δεν είναι ανεκτές» – Η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων ζητά λήψη μέτρων από τη Δικαιοσύνη

01.11.2023 10:28
ΠΟΕΣΥ

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όλα τα αρμόδια όργανα και Αρχές θα απευθυνθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, αλλά και στις Διεθνείς Δημοσιογραφικές Οργανώσεις ώστε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση στο εξής ακραίων συμπεριφορών, όπως εκείνη του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, σε βάρος δημοσιογράφων με εκδηλώσεις λεκτικής βίας και προτροπή σε βία, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται».

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) απέναντι στο υβριστικό παραλήρημα, που εκτόξευσε κατά δημοσιογράφων και την πρωτοφανή στοχοποίησή τους ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

«Και σαν να μην ήταν αρκετό το υβρεολόγιο του δημάρχου και η εκτόξευση χυδαίων σχολίων εις βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων, που το μόνο τους «έγκλημα» είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ο κύριος Μπέος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να προβούν σε πράξεις βίας κατ’ αυτών» υπογραμμίζει η ΠΟΕΣΗ σε σχετική ανακοίνωση της.

 Η παρέμβαση των δικαστικών αρχών για «την προστασία των δημοσιογράφων και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής και δημοκρατικής ομαλότητας, θεωρείται επιβεβλημένη», τονίζει η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων. 

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή «μάχη» για την κορυφαία θέση τηλεθέασης τη Δευτέρα

Τηλεθέαση: Πρώτο το Mega τη Δευτέρα – Τι κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου

Αγνώριστη η Ντρου Μπάριμορ ως… Μπομπ Ρος! (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:33