search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:13
MENU CLOSE

Twitter: Χαμός με viral video που δείχνει τεράστιο σκελετό να χορεύει στο Burj Khalifa – «Όλα δείχνουν ότι είναι CGI»

03.11.2023 13:58
dubai

Το Χάλογουιν στο Ντουμπάι όπως άλλωστε και τα πάντα εκεί ήταν φαντασμαγορικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα viral video που δείχνει έναν σκελετό να κόβει βόλτες δίπλα στο Burj Khalifa και το Χ (πρώην Twitter) πήρε φωτιά.

Η 31η οκτωβρίου ήταν αφιερωμένη στους εορτασμούς του Χάλογουιν κι όλος ο πλανήτης διασκέδασε και μασκρεύτηκε, αλλά φαίνεται ότι το Ντουμπάι βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να τιμήσει την ημέρα πηγαίνοντάς το ένα βήμα παραπέρα!

Ένα μικρό βίντεο στο TikTok που απεικονίζει μια απίστευτη προβολή drone δίπλα στο Burj Khalifa και μέσα σε λίγα λεπτά είχε γίνει το απόλυτο viral στα social media.

Το μικρό κλιπ δείχνει έναν τεράστιο σκελετό να χορεύει δίπλα στο ψηλότερο κτήριο του πλανήτη, με κάποιους να λένε ότι έμοιαζε με μια φιγούρα που κάνει «pole dancing».

Το συγκεκριμένο σόου φαίνεται να οργανώθηκε από την Geoscan Group , η οποία ανέβασε το στο TikTok. Στο Twitter έγινε χαμός με το συγκεκριμένο event, με πολλούς να εντυπωσιάζονται και άλλους να έχουν τις δικές τους αμφιβολίες για το αν είναι όντως αληθινό το όλο σόου ή είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας.

Ένας είπε: «Αυτό είναι εντελώς τρελό και μου αρέσει», με έναν άλλον να σημειώνει: «Το Ντουμπάι είναι απλά διαφορετικό».

Και κάποιος άλλος σχολίασε επίσης: «Φανταστείτε να πηγαίνετε απλώς για τη βραδινή σας βόλτα και να βλέπετε αυτό το πράγμα να περπατά στην πόλη σας».

Το βίντεο τράβηξε την προσοχή του Έλον Μασκ, ο οποίος έγραψε απλά και καθαρά : «Ουάου».

Ωστόσο, κάποιοι πιο πονηρεμένοι έχουν αμφισβητήσει εάν το βίντεο είναι αληθινό, λέγοντας ότι το όλο θέαμα είναι απλώς CGI.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες αμφισβήτησαν τη γνησιότητα του βίντεο καθώς υπάρχει μόνο ένα κλιπ από μία και μόνο γωνία, ενώ τονίζουν πως δεν είναι δυνατόν να μην το έχει τραβήξει κανένας άλλος με το κινητό του.  

Στο ίδιο σκεπτικό κάποιο χρήστες παρατήρησαν ότι η κάμερα κάνει panning (σ.σ.: Το Panning είναι η τεχνική κατά την οποία φωτογραφίζεται ένα κινούμενο θέμα δίνοντας την ψευδαίσθηση της ακινησίας, χάρις το φυσικό εφέ στο background πίσω από το κεντρικό θέμα στο οποίο εστιάζουμε) και ζουμ. Επίσης, το γεγονός ότι κανείς στο πλήθος δεν φαίνεται πραγματικά να εντυπωσιάζεται από αυτό που συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια τους ενισχύει τις υποψίες για το αν είναι αληθινό.

Συγκεκριμένα ένας χρήστης έγραψε: «Η ταχύτητα και ο συντονισμός της κίνησης του drone, το ψηφιακό ζουμ και το περίεργο φαινόμενο του θολώματος, καθώς και η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης από τον κόσμο αποδεικνύουν ότι είναι CGI»

Διαβάστε επίσης:

Ρουκέτα της Χαμάς από τον Λίβανο πλήττει το Kiryat Shmona στο βόρειο Ισραήλ (Videos)

Βρετανία: Συγκλονίζουν οι εικόνες από το «χτύπημα» της καταιγίδας Κίαραν – Σε κίτρινο συναγερμό το Λονδίνο (videos)

«Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα»: Τι σημαίνει το παλαιστινιακό σύνθημα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:12