search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:28
MENU CLOSE

Εν αναμονή της ρύθμισης για τις περιφέρειες των ευρωεκλογών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2306
02/11/2023
05.11.2023 08:10
psifodeltia

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιστρέψει η λίστα ενόψει των ευρωεκλογών του 2024 συνεχίζει να αφήνει… κενά σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής τους, καθώς φαίνεται ότι ο προσανατολισμός είναι η χώρα να «σπάσει» σε περιφέρειες.

Μέχρι το 2019 οι ευρωεκλογές διεξάγονταν με μια ενιαία περιφέρεια, η οποία δημιουργεί διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και την εκλογή προσώπων με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, αλλά όχι απαραίτητα με τα κατάλληλα / απαραίτητα προσόντα για τη θέση του ευρωβουλευτή.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 21 ευρωβουλευτές που εκλέγει η χώρα θα «απλωθούν» αναλογικά (με βάση τον πληθυσμό, αλλά όχι μόνο…) σε επτά ή οκτώ περιφέρειες, με στόχο όσοι εκλεγούν να έχουν και δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους, αλλά και μια πιο… πολιτική ψήφο από το εκλογικό σώμα. Ίδωμεν πώς τελικά θα διαμορφωθεί η τελική ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης:

Διαφάνεια στο διαδίκτυο ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Το ΥouΤube κατέβασε βίντεο του Omar Barghouti και του ΜέΡΑ25

Δημοσκοπική αισιοδοξία, αλλά και ανασφάλεια στη ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48